6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Doğuştan kör ama ayet okuyor

Araban ilçesinde, doğuştan gözleri görmeyen bir kadın, Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyor, gurbetçilerden duyduğu Almanca'yı konuşuyor.

Araban ilçesi Fıstıklıdağ köyünde yaşayan ve doğuştan iki gözü görmeyen Zeynep Tuç (40), gurbetçilerden duyduğu kelimelerle Almanca'yı öğrendi. Yanında okunan Kur'an-ı Kerim'den ayetler bilen Tuç, Kur'an-ı Kerim'i hatmetmek için çalışıyor ve tanıdıklarının telefon numaralarını yıllar sonra bile anında söylüyor.

Tuç, doğuştan iki gözünün de görmediğini ve bu sebeple birçok sıkıntı yaşadığını kaydederek, "Doğduğum günden beri dünyanın nasıl olduğunu görmedim. 'Allah bana bunu reva gördü, benim kaderim de buymuş' diye oturup Allah'ıma şükrettim. Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan aldığım yardımlarla erkek kardeşim İbrahim'in evinde yaşıyorum. Bugüne kadar hiç isyan etmedim, hep Allah'ıma şükredip namazımı kıldım. Allah'ım iki gözümü almış ama zihin açıklığı ve zeka vermiş" dedi.

İçinden gelen istekle yakınlarından Kur'an-ı Kerim öğrendiğini ifade eden Tuç, şunları söyledi:

"Kur'an-ı Kerim'i dinleyerek öğrendim. Şimdi ayetler okuyorum. Yıllık izin için Almanya'dan gelen gurbetçilerden birçok Almanca kelime öğrendim. Köyümüzde yaşayan herkesin ve tüm tanıdıklarımızın telefon numaralarını bir defa sorup öğrendim ve yıllar sonra bile anında hatırlıyorum Evinde yaşadığım erkek kardeşim İbrahim Tuç'un evinin tüm ihtiyaçlarını temin edebiliyorum. Köyümüzdeki tüm hastaları ziyaret ederek, vefat eden köylülerimizin evlerindeki taziyelerine gidip öğrendiğim Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyorum."

Tuç, Araban Kaymakamı Orhan Balcı ile tanışmak istediğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 10:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?