6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Dolandırıcılık şebekesine darbe

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün bir dolandırıcılık şebekesine karşı düzenlediği 'Kırkayak' operasyonunda adliyeye sevk edilen 10 kişiden 6'sı tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince dolandırıcılık olaylarına karışan bir şebeke takibe alınmış, 4 ay devam eden ve 'Kırkayak' adı verilen operasyon için Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle eş zamanlı baskınlar düzenlenerek 10 kişi gözaltına alınmıştı.
"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak ve örgüt menfaatleri doğrultusunda emniyeti suiistimal, evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık" suçlarına karıştıkları iddia edilen 10 kişiden Veysel K., Ömer A., Ercan B., İbrahim A., Güvenç U. ve Ali İ., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaya karıştığı tahmin edilen 2 kişinin de yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

Zanlıların; Kahramanmaraş, Eskişehir, Ankara, İstanbul, Balıkesir ve Kayseri'deki esnafın 700 bin YTL değerindeki malzemesini dolandırdığı ileri sürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 10:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?