6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Doughman'dan veda ziyareti

Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosu Bahjad Doughman, emekliye ayrılmasının ardından Gaziantep Sanayi Odası'na (GSO) veda ziyaretinde bulundu.

Doughman ve beraberindekiler ziyarette GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Koçer, ziyarette yaptığı açıklamada, Gaziantep'e Suriye konsolosluğu açılması için zamanında çok mücadele verdiklerini belirterek, "Buraya açılacak konsolosluk, Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için çok önemliydi. İki ülkenin, iki ülke insanının tarihsel geçmişinin ortaya çıkarılması için konsolosluk açılması önemliydi" dedi.

Yaklaşık 3 yıl önce açılan konsolosluk ile iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da artırıldığını kaydeden Koçer, "Suriye Başkonsolosu Bahjad Doughman ile geçen süre içerisinde işbirliği içerisinde çalıştık. Her türlü talebimize olumlu yanıt aldık. Önemli işler yaptık. Bundan sonraki görev alacak arkadaşımızla da aynı işbirliğini sürdürmek istiyoruz. Doughman'a bundan sonraki yaşamında başarılar diliyoruz. İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için de yolumuzun kesişeceğini umuyorum" diye konuştu.

Suriye Başkonsolosu Doughman da Gaziantep'te güzel günler geçirdiğini ifade ederek, kendisine desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti. Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin yüzyıllar öncesine dayandığını, ortak tarih ve akrabalık ilişkileri bulunduğunu, örf ve adet birlikteliği olduğunu dile getiren Doughman, "İlişkilerimizin daha da iyiye gideceğini umuyorum. Güzel anılarla buradan ayrılıyorum. Herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ziyaretin anısına GSO Başkanı Nejat Koçer, Suriye Başkonsolosu Bahjad Doughman'a Gaziantep logosu ve plaket takdim

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 18:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?