6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

DP gnel başkanı Soylu G.Antep'te

Partisinin Gaziantep İl Kongresi'ne katılan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ülkenin değerleri üzerinden siyaset yapıldığını belirterek, "Bu anlayışı ortadan kaldırmak için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

DP Genel Başkan Süleyman Soylu, partisinin il kongresine katılmak üzere geldiği Gaziantep'te partililere seslendi. Duru Düğün Salonu'nda yapılan kongrede Genel Başkan Soylu, Türkiye'nin faiz yükünün her geçen gün arttığını ve siyasetin de ülkenin değerleri üzerinden yapıldığını savundu. Soylu, günlerdir Türkiye'yi karış karış gezdiklerini belirterek, "Türkiye'yi gezerek vatandaşlarımızın sıkıntılarını bire bir dinliyoruz. Sırtımdaki ter; bu ülke zengin olduğu zaman, dünyanın her yerinde lider ülke sayıldığı zaman, askerden gelince geleceğinden kaygılanmayan gençlerimiz olduğu zaman, GAP'a yeniden "bismillah" dediğimiz gün kuruyacaktır. Özgür, demokrat bir ülke olduğumuz zaman terimiz kuruyacaktır. Elbette bütün bunları büyük inanç ve kararlılıkla söylüyoruz. Bugün iktidar ve ana muhalefet kayıkçı kavgasındalar. Her iki parti de birbirlerini aynı havuzda beleyerek politikayı sürdürüyor. Ülkenin değerleri üzerinden siyaset yapan bir anlayış var. Bu anlayışı ortadan kaldırmak için gece gündüz çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Soylu, siyasete yeni bir bakış açısı getireceklerini de ifade ederek, "Her gün, her gece şöyle dua ediyorum. 'Ben dürüstlükten ayrılacaksam, ben bana verilen göreve laik olmayacaksam, ben nefsime sahip çıkamayacaksam Allah'ım bana yardımcı olma' diyorum. Ötekisi olmayan bir ülke için, 70 milyonun birlik ve beraberliği için, özgür bir ülke, zengin ve hür bir ülke için Türkiye'yi adım adım gezdik ve gezeceğiz" diye konuştu.

Soylu, partilerinin tüzük çalışmalarına da değinerek, "Bir tüzük çalışması yapıyoruz. Mevcut Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu ile ilgili ilkeler yapmaya çalışıyoruz. Bu taslak görüşlere ve tartışmaya açıktır. Eksikliklerimiz vardır. Anti demokratik kanunlar kaldırılmıştır. Yargı denetiminde ön seçim yapılacaktır. Artık halkımız milletvekillerini kendisi seçecektir" şeklinde konuştu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmanın ardından kongrede başkanlık adaylığında yarışan Yaşar Kaleoğlu ve İsa Gülşen'i sahneye çağırarak katılımcıları selamladı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 18:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?