6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

DP'den teröre kınama

DP Gaziantep İl Başkanı İsa Gülşen, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak hükümeti tarafından beslendiğini ve ABD'nin de destek verdiğini savundu.

Aktütün Karakolu'na yapılan saldırının tüm Türkiye'yi yasa boğduğunu ve bu saldırıyı gerçekleştirenlerin dışarıdan destek aldığını belirten DP Gaziantep İl Başkanı İsa Gülşen, ''ABD olsun Irak olsun, 'Bu saldırıdan haberimiz yoktu' diyerek boş laflarla olayları geçiştirmek istemektedir. ABD ve Irak hükümeti, PKK'nın bitmesini istememektedir. 'Kuzey Irak'ta bizler 5-10 bin kişiyiz' diyorlar. Acaba bunlar orada fabrika mı işletiyorlar? Çiftçilik mi yapıyorlar? Yoksa dağ başında esnaflık mı yapıyorlar?

Bunların oradaki yaşamsal faaliyetleri nedir? Ne işleri var orada? Cevap çok açık, hiçbir işleri yok o bölgede. ABD ve bazı başka ülkelerden aldıkları destekle Türkiye'ye zarar vermek istiyorlar. ABD bu terörün devam etmesini istiyor. Çünkü zorda kaldığı durumlarda bu unsurları kullanıyor'' ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele konusunda hassas olunması gerektiğine dikkat çeken İsa Gülşen, ''Yaşanan terör olayları 3 veya 5 günlük değil, yaklaşık 30 yıldır devam etmekte. Bu olaylar ülkemize zarar vermekte ve bizleri rahatsız etmektedir.

Hükümetimizden yaşanan bu saldırıdan ders almasını ve disiplinli bir yapıya kavuşamayan Kuzey Irak ve ABD ile ilişkilerinde dikkatli olmasını istiyoruz. Ayrıca tüm şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehit olan evlatlarımız, sadece şehit annelerinin yüreğini değil, tüm ulusumuzun yüreğini yakmıştır'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 16:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?