6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

DTP ‘Ana dilde eğitim’ istedi

Gaziantep'te bazı dernek ve sivil toplum örgütleri ile DTP Gaziantep İl Başkanlığı'nın düzenlediği 'ana dilde eğitim' yürüyüşüne katılan ilköğretim öğrencileri, ön saflarda yürüyerek yasa dışı slogan attı.

DTP İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, sloganlar atarak aynı güzergahta bulunan Yeşilsu önündeki Abide Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti.

Alınan yoğun güvenlik önlemleri altında ellerine pankart verilen ve yaşları 6 ile 15 arasında değişen önlüklü ilköğretim öğrencilerinin önde yürütüldüğü kortej, yasa dışı slogan atarak basın açıklamasının yapılacağı Yeşilsu girişine geldi. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu grup üyeleri, ellerinde Kürtçe hazırlanan pankartlarla sloganlar attı.

Grup, yasa dışı slogan atınca polis ekipleri tarafından uyarıldı. Burada da ellerine pankart verilen öğrenciler kalabalığın önüne alınırken, Kürtçe hazırlanan ortak basın açıklaması metni de minik bir öğrenciye okutuldu.

Basın açıklamasının okumasının ardından yaklaşık 100 kişilik gruba, öğretmen olduğu belirtilen bir DTP'li tarafından sembolik olarak 5 dakikalık Kürtçe eğitim verildi. Grup daha sonra aynı güzergahtan sloganlar atarak DTP İl binasına kadar yürüdü.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 16:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin çevik IP: 88.224.249.xxx Tarih : 25.09.2008 15:40:04

SİZİ ÖNCELİKLE ÇOK TEBRİK EDERİM. KÜRTLERİN ANA DİLDEKİ ÇALIŞMASINI ÇOK İYİ YAPTINIZ.DİYORİZ