6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Duisburg'ta Gaziantep adı ölümsüzleşti

Almanyanın Duisburg kenti ile 2005 yılında imzalanan Kardeş Şehir protokolü çerçevesinde birçok ortak projeye imza atan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Duisburg'ta bir meydana Gaziantep adının verilmesi protokolüne imza koydu.

2005 yılında imzalanan Kardeş Şehir protokolünün ardından Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2006 yılında oy birliği ile aldığı kararın ardından Gaziantep'te Güvenevler bölgesinde bir bulvara Duisburg Bulvarı adını verme kararı almıştı. Bu kararın ardından Alman Eyalet Meclisi aldığı bir kararla Almanya'da tarihinde ilk defa bir Türk şehrinin ismini bir büyük alana verdi.

17 Eylül 2008 günü Duisburg Belediyesinde düzenlenen kısa programda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey tarafından Alman yetkililere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi logosunu simgeleyen bir hediye verildi.

Töreninin ardından Gaziantep adının verileceği Forum alışveriş merkezindeki tören alanına Duisburg ve Gaziantep Büyüşehir Belediye Başkanlarının yer aldığı kortej eşliğinde bir yürüyüş yapıldı.

Forum alışveriş merkezinde büyük bir davetli kitlesinin katılımı ile yapılan törende bir konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, iki kardeş şehrin, dolayısıyla iki ülkenin bu dayanışmasının öneminden bahsetti. Güzelbey, "Bugün iki toplum için önemli bir gün. Duisburg'un önemli merkezlerinden birine ilk defa bir Türk şehrinin yani Gaziantep adının verilmesi bizi gururlandırdı" dedi.

Duisburg Belediye Başkanı Adlof Saurland ise yaptığı konuşmada, "Kardeşlerimi Almanya'da görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyuyorum" diyeyerek, Forum alışveriş merkezindeki bir bölüme Gaziantep Stad adını verdiklerini, Gaziantep adının burada yaşayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin daveti ile programa katılan İstanbul Sazendenleri Topluluğu Alman ve Türk konuklara unutulmaz bir müzik ve dans gösterisi sundular.

Forum alışveriş merkezinin açılışı dans ve havai fişek gösterilerinin yer aldığı muhteşem bir törenle gerçekleşti.Törenin ardından ev sahibi Belediye Başkanı Adlof Saurland ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey günün anısına defteri imzaladılar.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 15:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?