6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Dularla anıldılar

Almanya'nın Ludwigshafen kentinde meydana gelen yangında ölen 9 kişi mezarları başında ünlü duahan ve mevlidhanlar tarafından okunan dualarla anıldı.

Şehitkamil Belediye tarafından kente davet edilen duahan, mevlithanlar ve yangında hayatını kaybedenlerin yakınları Gaziantep Asri Mezarlık'ta bulunan 9 kişinin mezarı başında toplanarak Kuran-ı Kerim okuyup dua ettiler. Türkiye'nin önde gelen duahanları arasında yer alan ve İstanbul Mevlidhanlar Derneği Genel Başkanı olan Mehmet Saadettin Erginer, Almanya'nın Ludwigshafen kentinde yaşamlarını yitiren 9 gurbetçinin mezarları başında dua etti. Fatih Camii Baş Müezzini Ali Rıza Şahin, Fatih Cami İmamı Bekir Büyükbaş, Hafız Mustafa Ertürk, Eskişehir Yunus Emre İlahi Korosu'ndan Hamdi Aydın, Bahri Yücel ve Ali Pınarbaşı'nın katıldığı dua töreninde, yangında ölenlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı'nın da katıldığı dua töreninde konuşan İstanbul Mevlidhanlar Derneği Genel Başkanı Mehmet Saadettin Erginer, son dönemde dinler arası diyalogun öne çıktığına dikkat çekerek, "Her din Allah'ın yanında makbul ve muteberdir. Bu diyalogun en güzel örneğini Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti ile bu sevgili şehitlerimizin aile fertleri gösterdi. Ben herkesi tebrik etmek istiyorum. Yarın kıyamet gününde herkes bir yer arayacak kendisine. Cennete girmek için bir yer arayacak. Böyle bir faciada annesini, babasını, kardeşini ve masum evlatlarını kaybetmiş olanlar var. Onlar, inşallah kıyamet gününde şefaatli olacaklardır. Bu Allah'ın en büyük müjdesidir. Onun için ağlamayın, feryad etmeyin ve Allah'a güvenin. Er geç hak yerini bulacaktır" dedi.

Tören sırasında, yangında gelinleri ve torunlarıyla birlikte hayatını kaybeden Medine Kaplan'ın annesi Hatice Küplü ile diğer yakınları gözyaşlarına boğulurken, eşi ve 2 kızını kaybeden Kamil Kaplan ise sakin görünmeye çalıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 18:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?