6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Dülük Kentinin önemi artıyor

Şehitkamil Belediyesi'nin desteğiyle Alman Prof. Dr. Engelbert Winter'in başkanlığında Dülük Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmalarında gün yüzüne çıkartılan yeni buluntular bölgenin önemini artırıyor.

Daha önce bir çok önemli buluntuyla gündeme gelen Dülük Antik Kenti'nde, son olarak mermerden yapılmış Roma İmparatorluğu'na ait olduğu tahmin edilen bir heykel parçası bulundu. Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Alman Prof. Dr. Engelbert Winter ile birlikte Dülük Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu. Bu yıl ki kazı çalışmalarının tamamlanması nedeniyle, yeni buluntular hakkında Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı'ya bilgi veren Alman Prof. Dr. Engelbert Winter, buluntuları protokolle Gaziantep Müze Müdürlüğü'ne teslim ettiklerini ifade etti.

Dülük Antik Kenti'nde 13 yıldır kazı çalışması yaptıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Winter, "Şehitkamil Belediyesi'nden büyük destek aldık. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'deki en eski tapınakta çalışmaktan mutluyum. Tapınağın bin yılık bir geçmişi var. Değişik ülkeden gelen 20 kişilik uzman ekip ve 20 işçi ile çalışmaları yürütüyoruz. Bu yıl ki çalışmalarımızı da tamamlayarak ülkemize dönüyoruz. Dülük kısa zamanda dünyada söz edilen bir bölge olacaktır" dedi.
Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ise, Dülük Antik Kenti'ne sponsor olmakla var olan bir tarihi gün yüzüne çıkartmayı amaçladıklarını belirterek, "Dülük'te alan protokolünü imzaladıktan sonra çalışmalar hızlandı. Mitras tapınağı hızla restore ediliyor. Bu tapınağın çevre düzenlemesi de bitmek üzere. Ayrıca Alman Prof. Dr. Engelbert Winter ve ekibi kazı çalışmalarının sürdürüyorlar. Bu yıl da Roma dönemine ait buluntular ortaya çıkarttılar. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Özkarslı, kazı çalışmalarını tamamlayarak ülkesine dönecek olan Alman Prof. Dr. Engelbert Winter'e, üzerinde Osmanlı tuğrası bulunan mücevher kutusu ve bakır tabak hediye etti. Kazı çalışmalarının önümüzdeki yıl Ağustos ayında devam edeceği ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 18:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?