6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Dülük yeni çehresini buluyor

Gaziantep merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi, Dülük Antik Kenti'ndeki çalışmaları sürdürüyor.


Geçtiğimiz yıl bölgenin çevre temizliğini yapan belediye ekipleri, bu yıl ışıklandırma ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başladılar. Mitras tapınağı civarında başlatılan çalışmaların yaklaşık 2-3 ay süreceği ifade edildi. Şehitkamil Belediyesi'nin kültürel alandaki en önemli projesi olan Dülük Antik Kenti, yerli ve yabancı turistler için yeni bir çehreye kavuşturuluyor. 'Dülük Antik Köyü Mitras Tapınağı' projesi kapsamında Şehitkamil Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarla, bölge gece ve gündüz ziyaret edilebilir bir hale getirilecek.


Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Sedat Yıldız, söz konusu bölgenin projesinin hazırlandığını ve geçtiğimiz günlerde de ihalesinin yapıldığını hatırlattı. Dülük Antik Kenti Mitras tapınağı çevresini son derece modern bir görünüme kavuşturacaklarını belirten Yıldız, “En eski yerleşim bölgelerinden birisi olan Dülük Antik Kenti yapılan çalışmalarla, gece gündüz gezilebilecek bir mekan haline gelecektir. Belediye Başkanımızın talimatıyla, bölgede geniş bir inceleme yaptık. Tüm detaylar hesaplanarak çalışmaları başlattık. Çalışmaların bitmesi halinde bu bölgeye yoğun bir ziyaretçi akını olacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.
Şehitkamil Belediyesi, Dülük antik kentinin sponsorluk protokolünü geçtiğimiz yıl imzalamış, bu yıl ise bakanlık onayı ile 'Alan Protokolünü' gerçekleştirmişti.

..
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 14:38:08
Güncelleme :2 Haziran 2008 Pazartesi 14:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?