6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Dumlupınar Parkı hizmette

Yeşil alan çalışmalarına büyük önem veren ve ilçe genelinde atıl vaziyette bulunan dere yataklarını doldurarak park haline getiren Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, Dumlupınar Mahallesi'ndeki dere yatağını doldurularak yaptığı 25 bin metrekarelik parkı vatandaşın hizmetine sundu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, göreve geldikleri günden bu yana yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmasına büyük önem verdiklerini belirtti. Can, ilçe genelinde atıl vaziyette bulunan ve pislik yuvası olan dere yataklarını doldurarak içerisine yapılan sosyal donatılarla birlikte vatandaşın hizmetine sunulduğunu kaydetti.

Güzelvadi ve Akdere parklarından sonra Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan dere yatağını da doldurarak bölgenin park ihtiyacını karşılayacak 25 bin metrekarelik bir alan oluşturduklarını ifade eden Başkan Ömer Can, şunları söyledi:

“Biz göreve geldiğimizde insanların seçimden seçime değil, her gün hatırlandığı ve kendilerinin yanında olunduğu bir dönem yaşatacağız dedik. Sözümüzü de her gün adım adım yerine getirdik. Dumlupınar Parkı'nın yeri de dere yatağıydı. Burada kış aylarında sel bütün yönlerden geldiğinden alt kısımlardaki evleri sel basardı ve kanalizasyonlar dışarıda akardı. Bizim insanlarımız bunu hak etmiyor dedik ve buraya bin 300 metre uzunluğunda yağmur kanalı döşedik. Yaptığımız kamulaştırmalar sonunda 25 bin metrekarelik bir yeşil alan oluşturduk. Burası mahalle evi, sağlık ocağı, çocuk oyun grubu, oturma grupları, basket sahası, yürüyüş yolları, alt yapısı ve cami inşaatı ile birlikte sosyal bir yaşam alanı olmuştur. Park alanımızla birlikte çevre düzenlemesi de birlikte devam etmektedir. Bizim insanımız her şeyin en iyisine layık, daha güzel çalışmalar yapmak için bütün gayretimizle çalışıyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 12:24:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?