6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Dünya Bankası'ndan Antep'e ziyaret

Dünya Bankası Başkan Yardımcısı ile birlikte Gaziantep'e gelen Devlet Bakanı Mehmet Şimşek gezi ve incelemelerine başladı.

Bakan Şimşek Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bazı işadamlarını ziyaret ederek Dünya Bankası Başkanı Yardımcısı Shigeo Katsu ile birlikte incelemelerde bulundu. Bakan Şimşek, ziyaretin bölgedeki yatırımcıları incelenmek üzere yapıldığını belirterek, "Bir süre öne Dünya Bankası'nın bir toplantısında Başkan yardımcısını Gaziantep'e davet etmiştim. Kendileri bu davetimizi geri çevirmeden geldiler. Türkiye ziyaretleri sırasında Ankara, İstanbul arasında gidip geliyorlardı. Biz Türkiye'nin diğer bölgelerindeki yatırımcıları ve yatırımları da göstermek istedik. Bunun için Gaziantep'ten daha güzel bir yer olamazdı. Burada bulunan işadamlarının ne kadar esnek olduğunu gösteriyoruz kendilerine. Küresel krizde yeni yaklaşımlar içinde olduğumuzu ve üretim yelpazesinin ne kadar geniş olduğunu krize rağmen kendilerine anlatıyoruz. Bir takım sorunlar olacak ancak bizim ihracat burada devam ediyor" dedi

Bir basın mensubunun döviz kurlarındaki dalgalanmalarla ilgili sorusu üzerine Bakan Şimşek, "Günlük döviz ve borsa hareketler üzerine yorum yapmadım bundan sonrada yapmayacağım. Biz gerekli tedbirleri zamanı gelince alıyoruz. Bu aşamada şuana kadar yaptıklarımıza ek olarak söyleyecek bir şey yok. Bizim para politikamız temkinli bir şekilde devam ediyor. Mali ve bütçe disiplininden ödün vermedik. Hanelerde ve bankalarımızın durumu iyi. Türkiye sağlam oluğu için bu güne kadar vatandaşa büyük yük getirecek paketle devam etmedik. Almanya gibi ülkeler bile kurtarma paketleri yapılıyor. 44 trilyon dolarlık paketler var. Çünkü oralarda sorun var. Ancak bankalarımızda sorun yok. Likidite sorunu olursa destek çıkıyoruz zaten. Bize yansımaları sınırlayacak şekilde yapılanları zamanı gelince yapacağız. Başlangıç noktanız iyiyse sorun yoktur. Konjektörel kırılganlıklarımız var. Kısa sürede hızlı büyüyen bir ülkeyiz. Bu gibi sorunlar bu dönemde sıkıntı kaynağı olmaması için biz ülkemizin yapısını geliştirerek yolumuza devam edeceğiz. Reformlar zamanla kendini gösterecektir. Türkiye için doğru olan ne varsa bunu yapacağız" diye konuştu.

Bakan Şimşek son olarak Türkiye'nin yararına ne varsa yapacaklarını vurgulayarak, "IMF olsa da olmasa sağlam bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 11:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?