6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Duvar' soygunu alarm sistemine takıldı

Gaziantep'te bir süre önce gerçekleşen bankamatik soygunu, film senaryolarını aratmamıştı. Aynı bankaya aynı teknikle girmeye çalışan hırsızlar, bu kez alarm sistemine takıldı.

Edinilen bilgiye göre, İncilipınar Mahallesi Ali Fuat Cebesoy Bulvarı üzerinde bulunan bir banka şubesini soymak isteyen hırsızlar, gece geç saatlerde bankanın arka tarafına giderek duvarı delmeye çalıştı. Uzun uğraşlar sonucunda hırsızların açtıkları yarım metrelik duvarda meydana gelen hasar nedeniyle alarm sistemi devreye girdi. Alarmın çalmasıyla birlikte hırsızlar kayıplara karışırken olay yerine polis ve banka görevlileri geldi. Yapılan incelemelerde bankanın duvarında yarım metre çapında delik açıldığı tespit edildi. Banka görevlileri delinen duvar ve çevresini sıvayla kapatarak tedbirleri artırdı. Polis ise olay yerinde yapılan incelemelerin ardından elde edilen delillerle hırsızları yakalamak için çalışmalarına başladı.

Öte yandan bir süre önce aynı bankaya gelen hırsızlar, bankanın bitişiğinde bulunan dershanenin koridoruna girip kapı camlarını sprey boyayla karartarak çeşitli aletlerle 10 santimlik duvarı yıkmıştı. Alarm sistemini etkisiz hale getiren soyguncular, daha sonra banka şubesinin içine malzemelerini taşıyarak oksijen tüpüyle içerideki ATM kasasını delmiş, çıkan dumanın yangın alarm sistemini çalıştırmasını önlemek için de havalandırma sistemi yapmıştı.

Akıllara durgunluk veren olayda kasayı açmayı başaran hırsızlar, bankamatikte bulunan yaklaşık 16 bin YTL'yi alarak kayıplara karışmıştı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 15:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?