6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Ebe ve hemşirelere kokteyl

75. Yıl Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde 'Ebe ve Hemşireler Haftası' nedeniyle bir kokteyl verildi.

Kokteylde, başhemşire ve yardımcıları tarafından hazırlanan yiyecek ve içecekler ikram edildi. Başhekim Vekili Dr. Recep Erçelebi'nin de katıldığı kokteylde bir konuşma yapan Başhemşire Suzan Güzeldemirci, ebe ve hemşirelerin çalışma koşullarının iyileştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Güzeldemirci, "12-18 Mayıs ebelik-hemşirelik haftasının bu yılki teması sağlıksız çalışma ortamlarıdır. Sağlıksız çalışma ortamları ebe ve hemşirelerin fiziksel ve psikolojik sağlığını etkilemektedir. Ağır iş yükü, uzun çalışma saatleri, düşük profesyonel statü, işyerlerinde sıkıntılı ilişkiler ve çeşitli tehlikeler uzun dönemli iş stresine neden olmaktadır. Bu ve benzeri çalışma koşulları hemşireleri iş doyumsuzluğuna ve verimsiz çalışmaya sürüklemektedir. Bu da hemşirelerin kaliteli hasta bakımı sunmalarını güçleştirmektedir. Hemşirelik mesleğinin, sağlam bireye verebileceği koruyucu sağlık hizmeti ile hasta bireye vereceği bakım hizmeti kanıta, dolayısıyla bilimsel verilere dayandırılabilen, bu nedenle araştırma yapabilen, yapılan araştırmaları okuyup değerlendirebilen, ülkesindeki sağlık politikalarını geliştirebilen ve yanlış politikalara karşı koyabilen, yalnızca ülkesinde yaşanan değil, tüm insanlığın yaşam hakkını savunabilen özerk bir meslek olmalıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 15:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oğuzhan erçelebi IP: 88.232.6.xxx Tarih : 20.07.2011 11:27:02

bu hastaneye  ve görevlilerine hepimizin  bi can borcları var . benim babam da orda çalışıyor bu resim de ortada beyaz giysili olan benim babam dır . kendisine çok teşekkürler...