6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Egemen Bağış Gaziantep'te

Gaziantep'e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, "Türkiye'de kişi başı milli gelir 15-20 bin dolarlara ulaştığında bizi hiçbir güç tutamayacak" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı'nca düzenlenen "Türkiye'nin Dış Politikasının Dünü ve Bugünü" konulu konferansa katıldı.

Grand Otel'de düzenlenen konferansa AK Parti Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ile AK Parti teşkilat yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eğemen Bağış, burada yaptığı konuşmada, iktidara geldiklerinde milli gelirin 3 bin 311 dolar olduğunu belirterek 2007 yılı sonu itibarıyla kişi başına düşen milli gelirin 9 bin 333 dolar olduğunu kaydetti. Bağış, "Şimdi bir araştırma yapılsa kişi başına düşen milli gelirin 10 bin doların üstüne çıktığı görülecektir. Türkiye'de kişi başı milli gelir 15-20 bin dolarlara ulaştığında ise bizi hiçbir güç tutamayacak'' dedi.

Bağış, hükümetleri döneminde Türkiye'nin hızlı bir büyüme gerçekleştirdiğine ve zenginleştiğine dikkati çekerek, "Türkiye nereden nereye geldi, hatırlamakta fayda var. Milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olan ana muhalefet partimiz, dünyada ne kötü gitse AK Parti'nin suçuymuş gibi gösteriyor. Neredeyse 'Kızılderilileri bile AK Partililer katletti' gibi bir yaklaşıma giriyor. Onlardan ve onların mantalitesinden devraldığımız Türkiye ne idi, ne oldu? Türkiye'nin milli geliri bugün bugün 10 bin doların üzerine çıkmıştır. Biz 10 bin dolar hedefini 2010, hatta 2012 için belirlemiştik. Ama çok şükür altıncı yılımızda 10 bin dolar hedefinin üzerine çıktık" şeklinde konuştu.

İç politika ile dış politikanın birbiriyle ilintili olduğunu, birinin diğerinden ayrı düşünülemeyeceğini kaydeden Bağış, izledikleri başarılı dış politika sayesinde Türkiye'nin yönlendirilen, idare edilen bir ülke olmaktan çıktığını, bölgesinde dış politika gündemini belirleyen bir ülke konumuna geldiğini ve birçok ülke arasında arabuluculuk yaptığını ifade etti.

Konferansa katılan AK Parti Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ise katılımcılara Türkiye'nin dış politikası, Avrupa Birliği müzakere süreci ve bu süreçte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin durumu ile ilgili bilgiler aktardı.
Bağış, konferansın ardından AK Parti İl Başkanlığı'nın iftar yemeğine katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 11:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?