6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Eğiticilerin eğitim semineri başladı

Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde, 17 - 21 Kasım 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Eğiticilerin Eğitimi Semineri” adlı seminer başladı.

Seminer Koordinatörü Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tokay Gedikoğlu, seminerin amacının, kurumlarda görev yapan eğitici personelin eğitim - öğretim süreçlerindeki gelişmeler ışığında öğretici yeterliklerini geliştirmek, etkili öğretim konusundaki bilgi ve becerilerini artırmak ve uygulamalar yapmak olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Gedikoğlu, “Etkili öğretimin temelinde etkili iletişim vardır. Çevremizle kurduğumuz iletişimdeki başarımız, her alandaki performansımızın belirleyicisidir. Öğreticilikteki performansımızın kalitesini de iletişim konusundaki yeterliliğimiz belirlemektedir. Öğreticilikteki ikinci püf noktası enerjimizle ilgilidir. Öğretim işine ne kadar enerji koyarsak, etkisi o kadar etkili, yararlı ve verimli olur. Enerji, öğretimdeki bireysel gücümüzün dışa vurumudur” şeklinde konuştu.

Herkesin uzmanlık alanının farklı olduğunu ama herkesin başkalarına öğretecek bir şeyleri olduğunu belirten Prof. Dr. Gedikoğlu, önemli olanın öğretilecek olan şeyleri etkili bir biçimde öğretmek olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Gedikoğlu, “İnsanlar bu alandaki bilgi ve becerilerinin çoğunu doğuştan getirmiyor, sonradan kazanıyor. Öyleyse etkili öğreticilik, insanın kendi çabaları ile kazanılacak, öğrenilecek bir şeydir. Yani, etkili öğretici olmak sizin elinizdedir. Bu işin temelini bilgi ve sürekli gelişme oluşturmaktadır” ifadesinde bulundu.

Katılımcılara, Eğitim ve Öğretim, Öğrenme Psikolojisi, Yetişkinler Eğitimi, Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Beden Dili ve Ses Kalitesi, Çağdaş Öğretim Yaklaşımları, Eğitimde Teknoloji Kullanımı, Performans Değerlendirme ve Mikro Öğretim Uygulamaları konularında dersler verildi.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Tokay Gedikoğlu, Prof. Dr. Hikmet Y. Celkan, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Murat ve Yrd. Doç. Dr. Servet Demir tarafından verilecek olan derslere; Gaziantep Havalimanı Başmüdürlüğü, Adıyaman Meydan Müdürlüğü, Diyarbakır Meydan Müdürlüğü, Hatay Meydan Müdürlüğü, Kahramanmaraş Meydan Müdürlüğü, Mardin Meydan Müdürlüğü, Muş Meydan Müdürlüğü, Siirt Meydan Müdürlüğü, Şanlıurfa GAP Meydan Müdürlüğü'nden 28 personel katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 18:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?