6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Eğitim sorunları masaya yatırılacak

TÜSEV tarafından İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek olan Türkiye Üçüncü Sektör ve Eğitim Sempozyumu’na bildiri sunmak üzere davet edilen GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş, “Eğitimde Yaratıcı Modeller ve Üçüncü Sektörden İyi Örnekler” konulu bir bildiriyle katılacak.

Eğitim alanında önemli rol oynayan ve Türk eğitim sisteminin gelişmesi için bilimsel çalışmalar yürüten Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı tarafından, İstanbul Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek eğitim konulu sempozyuma çok sayıda ünlü bilim adamının yanı sıra Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Yard. Doç. Dr. Necmiye Karataş da bildiri sunmak üzere davet edildi. Sempozyuma Kadir Has Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Can Has, TÜSEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Üstün Ergüder, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Yılmaz, Prof. Dr. Ziya Selçuk, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Koray Göymen, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Candan Fetvacı, Ana Çocuk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Derya Akalın, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlama Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Nurcan Müftüoğlu ve TÜSEV Genel Sekreteri Namık Ceylanoğlu konuşmacı olarak katılıyor. Karataş sempozyumda, “Eğitimde Yaratıcı Modeller ve Üçüncü Sektörden İyi Örnekler” konulu bildirisini sunacak.

Eğitimin bir çok sorununun tartışılacağı ve bilimsel önerilerin getirileceği böyle bir sempozyumda bildiri sunmanın kendisi için büyük onur kaynağı olduğunu ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş, “Eğitim alanında ki gelişmelerin ve yeni bakış açılarının tartışılacağı böyle bir organizasyonda yer almak benim için olduğu kadar Gaziantep içinde önemli bir olay. Eğitim, ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen çok etkili bir araçtır. Eğitim, kullanıldığı amaca göre çok güçlü bir siyasal araç olabildiği gibi taraflar için sömürülmeye elverişli bir tehlike kaynağı da olabilir. Öğrenci, eğitimi sırasında, daha sonraki yıllarda kolayca kurtulamayacağı korkunç önyargılarla beslenmiş olabilir. Günümüzde dünyanın ihtiyaç duyduğu insan, bilgileri depolayan bir bellek makinesi değil; düşünen, tartışan, eleştiren, yaratıcı özelliği gelişmiş bilgilere çeşitli yollardan ulaşmasını bilen, muhakeme gücü gelişmiş insandır. İlköğretim müfredatında yapılan değişiklikler bu konuda atılan önemli bir adımdır. Öğrenci merkezli ve öğrencinin derse aktif katılımını sağlayan yeni değişiklikte öğrencilere “öğrenmeyi öğretmek” ilkesi esas alınmaktadır. Bu müfredat değişikliğinin insan yetiştirme düzenimizi olumlu yönde etkileyeceği kuşkusuzdur” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 17:19:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?