6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Eğitimde başarı düzeyi artırılmalı

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, İstanbul'dan sonra en hızlı nüfus artışının ve göç alımının olduğu Gaziantep'te son veriler ışığında ülke geneli başarı sıralamasında büyük düşüşler yaşandığını bildirdi.

Erturhan, yaptığı yazılı açıklamada, sanayileşme ve üretim alanında hızla gelişen Gaziantep için eğitim sorununun en temel sorun niteliğinde olduğunu belirterek, "Hızlı nüfus artışı ve göçe bağlı olarak ortaya çıkan eğitim sorunun temelinde çağdaş eğitim standartlarının çok üstünde kalabalık sınıflar, nitelik ve nicelik yönünden tecrübeli öğretmen eksikliği yatmaktadır" dedi.

ÖSS ve OKS yanında geçtiğimiz yıl uygulamaya giren SBS sınavlarının, kalifiye ve tecrübeli öğretmenlerin dershanelere transferine sebep olduğunu ifade eden Erturhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Diğer yandan sayıları her yıl daha da artan özel okullar, donanımlı öğretmen kadrolarının özel okullara kaymasına sebep olmaktadır. Dolayısıyla son yıllarda okul ve derslik sayılarındaki artış ve iyileştirmelere rağmen devlet okullarında öğrenci sayıları çağdaş eğitimin standartlarının hala üstündedir ve donanımlı ve tecrübeli öğretmen açığı her yıl biraz daha artmaktadır. Özel okullarda eğitim kalitesi artarken, çoğunluğu oluşturan devlet okullarında eğitim kalitesinde istenen seviye yakalanamamaktadır. Bu durum kentin ortalama başarı düzeyini aşağıya çekmektedir. Bu derece hızlı nüfus artışının ve göç alımının olduğu kentimizde, sanayileşmeye bağlı olarak artan refah düzeyine paralel bir eğitim gelişmesi olmamaktadır. Kent yaşamının sosyal ve kültürel yönden de gelişmesinin zorunlu olduğu günümüzde diğer yandan kamunun kaynaklarının sınırlı olduğu gerçeğinden hareketle; bu durum kentimizde eğitim düzeyinin ve kalitesinin çağdaş normlara yükseltilmesinde kentimizi oluşturan ekonomik ve sosyal konsey görevi gören kurum ve kuruluşlara çok önemli misyonlar yüklediği görüşünü taşıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 11:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?