6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Eğitime katkı çağrısı

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, dershanelerin de Gaziantep eğitiminin yükseltilmesinde üstlerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Avan, yaptığı açıklamada, eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte dershanelerin de yeni öğrenci kayıtlarına başladığını belirtti. Avan, "Dershaneler daha fazla öğrencinin kendi dershanelerine kayıt yaptırması için büyük çaba gösteriyor. Dershanelerin şüphesiz ki, öğrencilerin öğrenci seçme sınavında ve orta öğretim kurumlar sınavına hazırlanmalarında faydası olduğunu düşünüyoruz. Ancak dershanelerin bu faydayı daha yukarı çıkarmak ve bu faydayı tam olarak ölçülebilir hale getirilmesi önemli" dedi.

Yine dershanelerle ilgili olarak halkın bakış açısının daha olumlu hale gelmesinin önemine değinen Avan, "Dershaneler öncelikle halkın gözünde sadece para alan kuruluşlar olma noktasından öteye gidememektedirler. Dershanelerin bu imajdan kurtulması gerekir. Bu denenle de Gaziantep'te toplam öğrenci üzerinden başarılarını ortaya koymalıdır. Baktığımızda genelde dershanelerin bin öğrencisi varsa bu bin öğrenci üzerinden başarı grafiği ortaya koymuyor. Dershane sadece iyi puan almış ve iyi bir fakülteye yerleşmiş öğrencileri sergilemeye çalışıyor. Durum böyle olunca dershaneye giden öğrenciler ve aileleri dershane kendisini bu şekilde reklam ediyor ancak benim çocuğum neden kazanamadı diye üzülüyor" şeklinde konuştu.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Avan, dershaneler halkla daha iç içe olması gerektiğini, halkla aradaki köprüyü daha iyi kurmasını isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gaziantep'in eğitiminde de kalitenin yükselmesinde dershaneler üstlerine düşen sorumluğu bilerek, kentin eğitiminde rol oynadıklarını farkına varmalıdırlar. Bu anlamda dershaneler bu yılı başlangıç kabul edip Gaziantep'in eğitim başarısında bir düşüklük varsa burada bizim de sorumluğumuz var diye hareket etmelidirler. Gaziantep'in eğitimini yukarıya çıkartmakta dershaneler üzerlerine düşün görevi en iyi şekilde yapmalıdırlar diye düşünüyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 12:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?