4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Ekmek arası esrar kaçakçılığı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri tarafından yapılan iki ayrı uyuşturucu operasyonunda toplam 28 kişi gözaltına alınırken, çeşitli uyuşturucu maddelerinden toplam 11 kilo 307 gram ele geçirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlar Büro Amirliği ve İl Jandarma komutanlığı görevlileri ortaklaşa, uyuşturucu madde sattıkları tespit edilen şahıslar için 'Kalkan' adlı operasyon düzenledi. Yaklaşık 3 ay süren takip neticesinde ayrı ayrı yerlerde düzenlenen operasyonlarda 232 ayrı beste halinde toplam 162 gram kokain maddesi, 52 mili gramlık iki şişe içinde kokain maddesini eritmekte kullanılan amonyak ele geçirildi. Olayda kuryelik yapan 5 taksici, kokain maddelerini getiren 3 kişi ve kokain kullanıcı durumunda olan 17 kişi göz altına alındı. Operasyon sırasında ayrıca 7.65 çapında bir adet tabanca ve bu tabancaya ait 2 adet şarjörün yanı sıra 17 adet mermi ve 3 adet boş kovan ele geçirildi. Kullanıcı konumda olan 17 kişi alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, satıcı ve taşıyıcı konumunda olan 8 kişi mahkemeye sevk edildi. 

Operasyonda kuryelik yapan ve bir bacağı olmayan taksi şoförü dikkat çekti. Basın mensuplarının 'aracı nasıl kullanıyordunuz?' sorusu üzerine şahıs tehtitler savurdu. 

Diğer taraftan, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Narkotik Suçlar Büro Amirliği ortaklaşa Van ilinden Gaziantep'e getirilmek istenen esrar maddesi için operasyon düzenledi. Gaziantep'e esrar maddesi getiren M.Ş. ve T.Ö, Y.E ile buluştu. 

Bu sırada olay yerine gelen polis ekipleri şahısların ellerinde bulunan kutuyu açtı. Ancak ekmek bulunan kutuyu karıştıran polis ekipleri yufka ekmeğine sarılan 11 kile 145 gram esrar maddesini fark etti. Operasyonu başarıyla tamamlayan ekipler 3 şahıs da gözaltına aldı. Şahıslar alınan ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Her iki olayla ilglii soruşturma sürdürülüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 18:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?