6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Ekmek gramajları artırıldı

Gaziantep'in Araban ilçesinde pide ve francalanın gramajları iki katına çıkarıldı.
Araban'da ekmek gramajları 125 gramdan 150 grama yükseldi. Daha önce 125 gram pide ekmek 0.30 YTL den satılırken 150 grama çıkarılan pide ekmek 0.35 YTL 'den satılıyor. 150 gram büyüklüğünde üretilen francala ise 0.35 YTL den 300 grama çıkarılınca fiyatı da 0.70 YTL'ye yükseldi. Araban Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından belirlenen yeni fiyat listesi 20 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.


Araban Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Maho Aydın, artan ekmek gramajlarıyla ilgili olarak ekmek üretiminde kullanılan un fiyatlarının artışı nedeniyle tüm yurt genelinde Tarım Bakanlığı tarafından böyle bir uygulamaya gidildiğini söyledi.
Ekmek gramajlarındaki büyüme oranına göre Araban ilçesinde da francala ve pidelerin gramajlarını arttırdıklarını ifade eden Aydın, yeni ekmek gramaj ve fiyat listesini fırıncılara dağıtarak yeni fiyat ve gramajlı ekmeklerin üretimi ve satışı için yeni uygulamayı başlattıklarını kaydetti.

Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru ise ekmek gramajlarının büyümesiyle birlikte belediye olarak ekmeklerin daha kaliteli ve sağlıklı üretimi için daha sıkı bir fırın kontrolü uygulaması yaparak büyük gramajlı çıkacak olan ekmeklerin kontrollerini sıklaştıracaklarını belirtti.

..
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 11:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?