6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Ekonomi şurası toplanıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcı ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, 19 Kasım’da TOBB ile hükümet arasında yapılacak olan “5. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası” toplantısı öncesi yürütülen hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Koçer, yaptığı yazılı açıklamada, Şura'da GSO olarak üretimde, istihdamda ve mali konularda yaşanan tüm sıkıntıları hükümet yetkilerine direkt olarak aktarma fırsatı bulacaklarını belirtti. Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığında, ekonomiden sorumlu bakanlar ile iş dünyasının bir araya geleceği Şura için bölgenin ve sektörlerin öncelikli çözülmesi gereken sorunlarını belirlediklerini kaydeden Koçer, “Gaziantep’in ve sektörlerimizin yaptığımız incelemelerin neticesinde ortaya çıkan, acil çözüm bekleyen sorunlarını ve çözüm önerilerini, detaylı bir rapor şeklinde Şura toplantısında ekonomi yönetimine direkt olarak aktaracağız” dedi.

Açıklamasında Türk ekonomisinin kalbinin Şura'da atacağını ifade eden Koçer, “Piyasada yaşanan sıkıntıların aşılması noktasında gerçekleştirilecek Şura toplantısı, Gaziantep ve ülke ekonomisi adına önemli bir toplantı olacaktır. İçinden geçtiğimiz dönem, hızlı ve doğru karar almamızı gerektiren önemli bir süreç. Türkiye’de istihdamın ve üretimin devam etmesi alınacak bu kararlara bağlı olacaktır” ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 14:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?