6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

El emeği göz nuru pazarı

Şahinbey Belediyesi TOGEM (Toplum Geliştirme ve Eğitim Merkezleri Projesi) kapsamında mahalle evlerinde genç kızların ürettikleri el emeği göz nuru dikiş nakışların sergilendiği Hanımeli Pazarı, Perilikaya Mahallesinde düzenlenen şenlikle vatandaşlarla buluşturuldu.


Perilikaya Stadyumunda düzenlenen ve üç gün süren şenlik ve sergi programına semt sakinlerinden yoğun ilgi olduğu gözlenirken, mahalle evlerinin sergiledikleri ürünler göz doldurdu.


Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren mahalle evlerini TOGEM (Toplum Geliştirme ve Eğitim Projesi) adı altında topladıklarını ifade ederek, bu projeyi geliştirerek sürdüreceklerini söyledi. Başkan Ömer can, TOGEM çatısı altında bir çok alanda eğitim, kurs ve seminerler verildiğini ve bu kurslarda genç kızların el emeği göz nuru el işlerini sergilemeleri için hanımeli pazarı kurduklarını bu pazarla ürünlerini vatandaşlarla buluşturduklarını ve satış yapmaları için kendilerine imkan sağlandığını belirtti.


Başkan Ömer Can, artık Şahinbey Belediyesi olarak ekinlikleri sadece şehir merkezlerinde yapmadıklarını periyodik aralıklarla kenar semtlerdeki bölgesel noktalara taşıdıklarını ve o bölgedeki vatandaşlarla buluşturulduğunu ifade ederek, Perilikaya stadyumunda düzenlenen hanımeli pazarına halktan gelen yoğun ilginin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

..
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 15:03:46
Güncelleme :16 Haziran 2008 Pazartesi 15:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?