6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

El Kaide'ye 19 tutuklama

Gaziantep'te, El Kaide terör örgütüne yönelik
operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 19'u tutuklandı.
El Kaide terör örgütüne bağlı olan ve örgütün Türkiye kolunu oluşturduğu
ileri sürülen gruba yönelik ''Ufuk'' operasyonu kapsamında Gaziantep,
Kahramanmaraş ve İstanbul'da gözaltına alınan ve aralarında Çeçen asıllı bir Rus vatandaşının da bulunduğu 25 kişi, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü'nde sorgulandıktan sonra adliyeye çıkarıldı.


Zanlıların adliyeye getirilişi sırasında çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. 3 otobüsle adliyeye getirilen zanlılar, savcı tarafından 10 saat süreyle sorgulandı. Zanlılardan Erdal S., Hilmim P. ve Vedat A., ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı, 22 zanlı ise tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi.


Nöbetçi mahkemede yeniden ifadeleri alınan zanlılar Mehmet P., Murat K., İlker G., Aytaç P., Hüseyin I., Ali K., Coşkun A., Hasan K., Ali K., Mehmet Ç., Murat Ö., Davut Y., Selim Ç., Zübeyir Ç., Ahmet Y., İrfan P., Müslüm B., Mithat Ç., Müslüm K. ile Çeçen asıllı bir zanlı tutuklandı. Zanlılardan Ökkeş D. ve Mehmet K. ise tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.


Zanlılar adliyeden çıkarılırken kimi yakınlarının ağladıkları gözlendi. Bu arada tutuklu yakınları, kendilerini görüntülemeye çalışan bir gazeteciye saldırdı.

AA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 20:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim dağdelen IP: 88.230.240.xxx Tarih : 29.01.2008 20:19:19

cezalarını çeksinler ülkemizi kimse bölemez müslümansa hepimiz müslümanız bunlar gibi müslüman olmaz olsun.şehit polsimizede Allah rahmat eylesin