6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

El Kaide'ye bayraklı tepki

EVLERİNE TÜRK BAYRAKLARI ASAN VATANDAŞLAR, POLİSİ ALKIŞLARLA UĞURLADI

Gaziantep'te 13 saat süren Ufuk operasyonunda ölü olarak ele geçirilen 2 örgüt üyesi olay yerinden cenaze araçları ile alınarak Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


Bölgede operasyonu tamamlayıp olay yerinden ayrılan polis ekipleri ise olay yerinden vatandaşların alkışlarıyla uğurlandı. Operasyonun yürütüldüğü bölgede çok sayıda vatandaş evlerinin pencerelerine Türk bayrağı astı.


Bu arada, operasyon sonucunda 4 örgüt mensubu silahları ile birlikte ölü olarak etkisiz hale getirildi. 1 terör örgüt mensubu ise teslim oldu. Operasyonu yürüten polisler, mahalleyi hala abluka altında tutuyor

CENAZELER AİLELERİ TARAFINDAN TESLİM ALINDI

Gaziantep'te dün gece saat 01:30'da başlayan ve 13 saat süren çatışmada El Kaide üyesi oldukları iddia edilen ve ölü olarak ele geçirilen şahısların cenazeleri, aileleri tarafından teslim alındı.


Gaziantep'teki örgüt evi baskınında örgüt üyesi oldukları iddia edilen ve ölü olarak ele geçirilen Servet Sarıoğlu (33) ile Cebrail Kirazoğlu'nun (32) cesetleri, aileleri tarafından Gaziantep Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi morgundan teslim alındı. Cenazeler, yakınları tarafından alınarak Nizip ilçesine bağlı Kabasakız köyü ile Aktoprak beldesine bağlı Göksuncuk köyüne götürüldü. 


VALİ SÜLEYMAN KAMÇI, OLAYLA İLGİLİ YAZILI BİR AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep'te örgüt evine yapılan operasyonda 4 terör örgütü mensubunun ölü olarak ele geçirildiğini, olayla ilgili oldukları tespit edilen 19 şahsın ise gözaltına alındığını bildirdi.


Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere verildi:


"İlimizde düzenlenen "Ufuk" adlı planlı operasyonlar kapsamında El Kaide terör örgütüne bağlı unsurların ilimiz ve çevresinde kamuoyunda sansasyonel olaylara sebebiyet verebilecek eylem hazırlığında olduklarına ilişkin bilgilerin alınması üzerine, söz konusu kişiler ve bulundukları hedefler belirlenmiştir.24.01.2008 günü belirlenen farklı noktalarda düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda; şahısların güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan silahlı çatışma sonucu 4 örgüt mensubu silahları ile birlikte ölü olarak etkisiz hale getirilmiş, olaylarla ilgileri olduğu değerlendirilen 19 şahıs adli işlem yapılmak üzere gözaltına alınmıştır. Şahısların yakalandıkları yerlerde yapılan aramalarda; 7adet tabanca, 2 adet Kaleşnikof uzun namlulu tüfek, 4 adet pompalı tüfek, bu silahlara ait çok sayıda şarjör ve mermi, patlayıcı madde yapımında kullanılan 75 kilogram civarında amonyum nitrat, 40 kilogram civarında kükürt, 10 kilogram civarında gübre ve çok sayıda örgütsel malzeme ele geçirilmiştir. Olaylarla ilgili yapılan operasyonlarda çıkan silahlı çatışma neticesinde 1 polis memuru şehit olmuş, operasyonlara katılan ve yaralanan 4 polis memurunun kaldırıldıkları sağlık kuruluşlarında tedavilerine devam edilmektedir."

GSO BAŞKANI KOÇER'DEN KINAMA MESAJI


Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep'te terör örgütüne yönelik operasyonda polis memuru Ahmet Çandul'un şehit olmasından derin üzüntü duyduğunu belirterek terörü kınadı.


Koçer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
"Ulusumuzun ve Gaziantepimizin huzurunu bozmaya yönelik her türlü terör eylemini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Şu açık olarak bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünü sonsuza dek koruyacak, birlik ve beraberliğini bu tip olaylar karşısında daha da pekiştirecektir. Bu tür olaylar karşısında her zaman olduğu gibi tek yumruk olmak ve bu mücadeleyi sürdüren güvenlik kuvvetlerimize destek olmak zorundayız. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması dileklerimle aziz şehidimize Allah'tan rahmet, yaralı güvenlik güçlerimize acil şifalar ve emniyet camiamızın kahraman mensuplarına başsağlığı dilerim."

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 17:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem balcı IP: 195.175.32.xxx Tarih : 26.01.2008 21:00:53

gaziantep Türkiyemizin göz bebegi illerinden biridir el kaide gaziantebi nekadar karıştırmak istesede gaziantep halkı bu tür olumsuz oluşmayı bilinçli bi şekilde atlatacaktır.