6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Elbasan siyah beyaz karelerde

Gaziantepli Genç Fotoğraf Sanatçısı Hüseyin Ovayolu, 6 yıl süren bir çalışmayla fotoğrafladığı Gaziantep'in En Eski Mahallesi Eblehan'ın siyah beyaz fotoğraflarını sanatseverlerin beğenisine sundu.

Eski bir antep evi olan Hayal Kahvesi'nde yaptığı slayt gösterisiyle Eblehan'a dikkat çekmek isteyen Ovayolu, bu slayt gösterisiyle tarihi dokunun korunmasını ve Gaziantep'in tarihi mahallelerine yeni yapılaşan mahalleler kadar özen gösterilmesini ve korunmasını amaçladığını söyledi.

Kısa bir tanıtım konuşmasının ardından 6 yıl gibi uzun bir sürede oluşturduğu Eblehan Mahallesinin yazının, kışının, tarihi yapısının, insanını içeren fotoğraflarını izleyicilerle paylaştı. Slayt gösterisinin ardından izleyicilerin sorularını yanıtlayan Ovayolu, yeni yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Yıllardır hayalini kurduğu belgesel fotoğrafçılığı için Suriye'den sonra ikinci mekan olarak Eblehan'ı seçtiğini ifade eden genç fotoğrafçı Hüseyin Ovayolu, büyük emek vererek hazırladığı çalışmaları konuyla bütünleşen eski bir antepevi Hayal Kahvesi'nde sanatseverlerle paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Bu çalışmayla sanata olduğu kadar tarihi mekanların korunmasına da katkıda bulunmayı amaçladığını ifade eden Ovayolu, "Eskiden Eblehan'da yaşayan halkın çoğunluğunu gayri Müslimler oluşturuyormuş şimdi ise fakir halk yaşıyor. Buram buram tarih kokan bu mahallede konaklar ve evler onarılmayı bekliyor. Buralarda dolaşmayı ve fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Geçen onca yıla rağmen hala gizemini koruyan Eblehan'da, hüznü fotoğraf karelerimle yansıtmaya çalıştım" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 17:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?