6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Elektrik kesintisi açıklaması

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Acil Servis Sorumlusu Yemliha Aksoy, elektrik kesintisini ve jeneratörün gecikmeli olarak devreye girdiğini doğrulayarak kalp krizi geçiren hasta için kullanılan aletlerin bataryalı olduğunu ileri sürdü.

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi yetkilileri tarafından, acil serviste meydana gelen elektrik kesintisi ile hastanede öldüğü tespit edilen şahsın müdahalesi arasında bir ilişki bulunmadığı ileri sürüldü. Hastane Başhekimi ve Acil Servis Sorumlu Doktoru Yemliha Aksoy, milletvekillerinin gezisi sırasında elektrik kesintisinin yaşandığını doğrulayarak, "Hastanemize öğle saatlerinde Ali Şenyer adında bir kalp hastası geldi. Bu arada elektrik kesintisi oldu. Acil servisteki elektrik kesintisi nedeniyle hastaya müdahalenin geciktiği iddia edilmiştir. Acil servisteki cihazlarımızın tamamında batarya var. Bu bataryalar, en az 1-2 saat elektrik kaynağına bağlanmaksızın fonksiyon görebilmektedir" dedi.

Normal şartlarda 30 saniye içinde jeneratörün devreye girdiğini ancak bu kez bir gecikme yaşandığını ifade eden Aksoy, "Normal şartlarda yarım ya da 1 dakikalık sürede jeneratörün devreye girmesi gerekiyor. Ancak belirttiğim gibi, hastaya müdahale edilen cihazlarla elektrik kesintisinin bir bağlantısı yoktur" diye konuştu.

Hastaya ilk müdahaleyi yapan acil tıp uzmanı İsmail Toğun ise hastanın kalbinin resüstasyona alındığında durduğunu ileri sürerek, "Öğle saatlerinde 60 yaşlarında bir hasta geldi. Hasta gelir gelmez kalbinin durduğunu tespit ettik. Yaklaşık 50 dakika müdahale ettik. Bu sırada elektrikler kesilmiş. Bizim elektrik kesintisinden haberimiz olmadı. Kullandığımız cihazlar şarjlıydı. Hastayı, yaptığımız bütün müdahalelere rağmen kurtaramadık. Bir ara hasta geri döndü ama toparlanmadan kaybettik" ifadelerini kullandı.

Resüstasyon odasının pencereden gelen ışıkla yeterince aydınlandığını söyleyen Dr. Toğun, "Elektrik kesintisinden haberimiz olmadı. Zaten oranın ışıklarını açmıyoruz. Pencereler açık olduğu için içerisi aydınlık. Hasta öldükten sonra dışarı çıktığımızda elektrikler yoktu" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 17:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?