6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Elektrik zammına tepki yağıyor

Örnek Sanayi Sitesi Dernek Başkanı Mehmet Hanifi Haratoğlu, elektriğe yapılan yüzde 22 oranındaki zammın, üreticiyi zor durumda bıraktığını ve rekabet gücünü olumsuz etkilediğini söyledi.


Gaziantep sanayisinin son elektrik zammı ile bir çıkmaza girdiğini belirten Haratoğlu, elektriğe son yapılan yüzde 22'lik zammın, özellikle elektrik ve SSK konularında indirim bekleyen sanayicilerde tam bir hayal kırıklığına neden olduğunu ifade etti. Haratoğlu, "Ekonominin durgunlaştığı bu günlerde, sanayicilerimiz işlerini zar zor sürdürürken, elektriğe yapılan yüzde 22 zam işleri durdurma noktasına getirmiştir. Girdi maliyetlerinin artmasından üreticilerimiz olumsuz etkilenmiş ve rekabet güçleri kırılmıştır" dedi.


Haratoğlu, ayrıca bu konuda Gaziantep milletvekillerine önemli işler düştüğünü belirterek, "Gaziantep milletvekillerimiz ve bakanlarımızın, Gaziantep ve Örnek Sanayi Sitesi için verdikleri sözlerin takipçisi olmaları gerekir. Aksi takdirde, orta ve büyük ölçekte faaliyet gösteren firmalarımız zor durumda kalacaktır. Üretim durma noktasına gelecek ve işsizlik artacaktır. Değişik zamanlarda ilimizi ziyaret eden bakan ve milletvekillerimiz, Gaziantep sanayisini desteklemek için olumlu çalışmalar ve vaatlerde bulundular. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, Örnek Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren firmalar için enerji ve SSK indirimi ile destekleneceği sözünü verdi. Yine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de, enerji yatırımlarında Gaziantep Örnek Sanayisi'ne destek verileceğini ve bakanlığın ihtiyacı olan bazı tribünlerinin imalatının Örnek Sanayi Sitesi'ndeki firmalara yaptırılacağı sözünü verdi. Kısmetse önümüzdeki hafta içerisinde de konu ile ilgili olarak firmalarla görüşmelerin başlanacağını müjdesini verdi" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 17:53:37
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 18:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?