3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Elele verip, G. Antep için çalışacaklar

Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (HÜRSİAD) yeni yönetim kurulu, Gaziantep Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette, Gaziantep’in problemlerinin çözülmesinde işbirliği yapılması konusunda görüş birliğine vardı.

GTO Meclis Başkanı Mustafa Geylani ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ile birer görüşme gerçekleştiren Levent Özyetkin başkanlığındaki HÜRSİAD heyeti ile GTO Yönetim Kurulu, Gaziantep’in problemlerinin çözülmesinde işbirliği yapılması konusunda görüş birliğine vardı.

GTO Başkanı Mehmet Aslan, ihtisaslaşmaya ve kurumsallaşmaya çalışan tüm örgütlere destek verdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Gaziantep Ticaret Odası, şehrimizdeki tüm kurumların odasıdır. Biz Oda olarak tüm sivil toplum örgütleriyle birlikte kollektif anlayışla Gaziantep ve ülkemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda katılımcılığa önem veriyoruz. GTO olarak HÜRSİAD’la kurulduğu günden bu yana yakın işbirliği içerisindeyiz. Biz inanıyoruz ki Türkiye, örgütlerle iyi bir noktaya ulaşacaktır. Eğer bugün Gaziantep, tüm Türkiye ve dünyada iyi bir şekilde tanınıyorsa, bizim gibi örgütlerin işbirliği ve çalışmaları sayesindedir."

HÜRSİAD Başkanı Levent Özyetkin ise, 128 iş adamı ve sanayici üyelerinin bulunduğunu belirterek, "Bir sivil toplum kuruluşu olarak hedefimiz öncelikle Gaziantep, sonra da Türkiye’nin sorunlarının çözüm yollarını araştırmak ve çeşitli projeler üretmektir. Bu bağlamda Gaziantep Ticaret Odası’nın da çalışmalarını destekliyor ve kendilerine şu ana kadar olan işbirliğinden dolayı teşekkür ediyoruz. HÜRSİAD, bundan sonra da çalışmalarını arttırarak sürdürecektir" dedi.

GTO Meclis Başkanı Mustafa Geylani de, oda olarak amaçlarının öncelikle düşünce bazında Gaziantep’e katkı yapmak olduğunu kaydetti. Geylani, "Sizin başarınız, bizim başarımızdır. Bundan dolayı oda olarak HÜRSİAD ve diğer sivil toplum örgütlerine her türlü desteği vermekten mutluyuz. Avrupa Birliği, bugün sivil toplum kuruluşlarına çeşitli krediler ve değişik imkanlar sunmakta. Çünkü bu tür örgütler bizzat toplumun içinden çıkan ve toplum yararına çalışan kurumlardır. Biz, GTO olarak sivil toplum örgütlerini özellikle AB fonlarından faydalanacak projeler üretmeye çağırıyor ve kendilerine her türlü desteği veriyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2005 Pazartesi 15:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?