5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Eli kanlı haraç çetesine ağır darbe

Gaziantep'te gerçekleştirilen operasyonda, adam öldürme, silahla tehdit ve haraç toplama olaylarına karıştıkları iddia edilen 3 kişi, 1 kalaşnikof tüfek, 7 tabanca ve 2 pompalı tüfekle birlikte yakalandı. 

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, Etiler Mahallesi Kiremit Caddesi üzerinde 11 Kasım'da Hüseyin Akkurt'un (25) öldürülmesi olayıyla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin ortak bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Yapılan çalışma sonucunda, cinayet ve silahlı tehdit olayıyla ilgili aranan firari zanlılar Mehmet Ali A. ve Eser B.'nin yakalandığını kaydeden Yılmaz, zanlıların ifadeleri doğrultusunda olayla ilgili aranan diğer zanlı Hikmet K.'nın yakalandığını ifade etti. 

Yılmaz, yakalanan zanlıların ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramada 1 kalaşnikof uzun namlulu tüfek, 7 tabanca ve 2 pompalı tüfek ile bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildiğini belirterek, ''Bir işyerine oto içerisinden silahla ateş edilmesi ve olay yerinde 3 adet kalaşnikof mermisi bulunması üzerine soruşturma başlattık. Olayda kullanılan otomobilin İncilipınar Mahallesi'nde terk edilmiş olarak bulunmasının ardından soruşturma genişletildi. Yapılan kapsamlı araştırma sonucunda yakalanan zanlıların Etiler Mahallesi'nde meydana gelen cinayet olayına da karıştıkları tespit edildi'' dedi. 

Yılmaz, halkın huzur ve güvenliği için çalışmalarının aralıksız olarak devam edeceğini ifade ederek, ''Türk polisi olarak sokakların hakiminin polis olduğunu ifade etmek istiyorum. Sokaklarda halkın huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan bu tür çapulculara meydanı boş bırakma niyetinde değiliz. Çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecektir. Halkımızın huzur ve güvenliği için ne gerekiyorsa o yapılacaktır'' şeklinde konuştu. 

Gözaltına alınan Eser B, Mehmet Ali A. ve Hikmet K.'nın, kent merkezinde çeşitli işyeri sahipleri ile vatandaşlardan silahlı tehdit yoluyla haraç almaya çalıştıkları iddia edildi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan zanlılar, silahlı tehdit, korkutmak amacıyla silahla havaya ateş açma, adam öldürme, ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından adliyeye sevk edildi. 
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 18:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alper dalkılıç IP: 85.97.106.xxx Tarih : 24.11.2006 16:59:50
öncelikle bu başarılarından dolayı emniyet mensubu arkadaşları kutluyorum.gaziantep suç işlede gittikçe ön sıralara çıkmaya başladı buda korkunç bir olay gelelim bu olaya iyi valla millet alnının teri ile para kazansın bir iki tane serinahoş kendini bilmmez zorbalar gelsin haraç alsın hangi devirde yaşıyosunuz.arkadaşım siz tc.emniyetinden kaçacağınızımı yapacağınız şeylerin yanınıza kar mı kalacağınızı sandınız.böyle insanları hani derler ya topluma kazandıralım ben hayır diyorum böyle insanları bırakın 45 50 yaşına kadar kalsınlar akılları başlarına gelsinler belki uslanırlar... saygılarımı sunuyorum başarılarınızın devamını diliyorum..