6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Emek platformunun iş bırakma eylemi

Emek Platformu'nun aldığı karar gereğince kamuda çalışan işçi ve memurlar, Sosyal Güvenlik Reformu Yasa Tasarısı'nı protesto amacıyla Gaziantep'te iki saatlik iş bırakma eylemi yaptı.

Gaziantep'te saat 10.00 sularında kamu dairelerinden çıkarak toplanan çeşitli sendika üyeleri, Maarif Meydanı'na kadar yürüdü. Pankartlar açarak slogan atan kalabalık gruplar, yasa tasarısına tepki gösterdi. Maarif Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık bin kişi burada yasa tasarısı ve hükümet aleyhine pankartlar açarak slogan attı. Burada yükselen "Genel grev geliyor" sloganları eşliğinde Emek Platformu adına açıklamada bulanan Haber İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ali Tabur, yurt genelinde yapılan iş bırakma eylemine destek vermek için toplandıklarını belirterek, "Bu yasanın çekilmesi için mücadeleye devam edeceğiz. Bu tasarı mutlaka geri çekilmeli, aksi takdirde eylemlerimiz artarak yoğun bir şekilde devam edecektir" dedi.

Emek Platformu üyelerine destek vermek için gelen Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep milletvekili Hasan Özdemir, burada yaptığı açıklamada tasarıya karşı olduklarını ifade ederek, "Birçok kanun değişikliği ve tasarı, milletvekillerinin incelemesine fırsat verilmeden Meclis'ten geçirilmektedir. Sosyal Güvenlik Reformu Yasa Tasarısı konusunda partimizin görüşü nettir. İşçi ve memurların yanında olarak Meclis'e gelecek olan tasarıya gerekli tepkiyi göstereceğiz" diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından meydanda toplanan kalabalık grup, davul zurna eşliğinde eylemlerini sürdürdü. Grup, öğle saatlerinde eylemin sona ermesiyle sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 15:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?