6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Emekli açlık sınırının altında'

Ulu Önder Atatürk'ün emekli olduğu günün, Emekliler Günü olarak ilan edildiğini belirten Tüm İşçi Emeklileri Derneği (Tüm-Emek-Der) Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Daş, ''Bugün emekliler açlık sınırının altında yaşamaya mecbur bırakılmıştır'' dedi.


Tüm-Emek-Der Gaziantep Şube binasında düzenlenen basın toplantısına, dernek üyeleri katıldı. Basın açıklamasında emeklilerin sorunlarına değinen Dernek Başkanı Ahmet Daş, ''Çok güzel duygularla ve hayallerle emekliler günü ilan edilen bu anlamlı gün, emeklilerin karşı karşıya bırakıldıkları sorunlar yüzünden utanılacak gün haline gelmiştir. Emekliler artık bu özel günü çile günü olarak tanımlamaktadır” dedi.


Daş, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bugün emeklilerin maaşına az bir oranda yapılırken, kullanmak zorunda olduğu elektrik, su, doğalgaz, ulaşım ve gıda ihtiyaçlarına büyük oranlarda zam yapılmıştır. Emekliler yaşamlarının büyük bir bölümünü bu ülkeye hizmet ederek yani pirim ödeyerek, askerlik yaparak, çalışarak geçirmiştir. Vergi vermek gibi yasal ödevlerini yerine getiren bu insanların, emekli olmaları halinde namerde muhtaç olmayacak şekilde sosyal güvenliklerinin sağlandığı, maaş kuyruklarında bekletilmediği günlerin gelmesini umut ediyorum.”

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 18:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?