6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Emlakçılar yeni yasayı bekliyor

Gaziantep'te faaliyet gösteren emlakçılar yeni çıkacak olan emlak yasasının geç kalmasından sıkıntı duyuyor.

Gaziantep Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Ramazan Aslan, bu yasanın çıkması ile birlikte herkesin emlakçı olamayacağını söyledi.

Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısı'nın çok önceden Bakanlar Kurulu'na sunulduğunu belirten Gaziantep Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Ramazan Aslan,''Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısı'nın 2006 yılının Ekim ayında Bakanlar Kurulu'nda imzasının tamamlanmasına rağmen, Emlak Müşavirliği Yasa Tasarısı Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri dolayısıyla meclis gündemine taşınamadı. Dolayısıyla bu yasanın çıkmamış olması hem mesleki disiplin hem de konuya taraf olan kişilerin haklarının korunması konusunda çeşitli problemler doğurmaktadır. Temel arzu ve isteğimiz, ticari kaygılardan önce mesleki bir yasaya kavuşmaktır. Çünkü bu yasa ile birlikte her önüne gelen emlakçılık yapamayacak'' dedi.

Emlak sektörünün sıkıntılı günler yaşadığına vurgu yapan Ramazan Aslan, ''Günümüz ticari koşullarını değerlendirdiğimizde emlak sektörü son 10 yılın en kötü dönemini yaşamaktadır. Gayrimenkul alım ve satımı diğer piyasalarda yaşanan sıkıntılarla birlikte durma noktasına gelmiştir. Bundaki en büyük etkenlerde; finans piyasalarında yaşanan belirsizlikler, konut kredi faiz oranlarındaki yükseklik olmuştur. 1.40 ve 1.50 civarındaki faiz oranları konut alım ve satımını son derece olumsuz etkilemiştir'' diye konuştu.

Konut alacak ve satacaklara da tavsiyelerde bulunan Ramazan Aslan,''Bugünün şartlarında konut ihtiyacı olanlar konut alabilirler. Çünkü arsa ve konutların yapı malzemelerine çok fazla zam geldi. Yapı maliyetleri arttı. Ancak bu zamlar satış rakamlarına yansımadı. Şuan piyasada satılık olan konutlar eski maliyetten satılıyor. Konut sahipleriyse evlerini satmakta acele etmezlerse kısa vadede kar elde edebilirler'' şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 20:13:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?