5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Emniyet Teşkilatı'na AB Semineri

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, Emniyet Teşkilatı'nın, AB'ye üyelik sürecinde üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirdiğini ve daha etkin hizmet gerçekleştirme doğrultusunda kendini sürekli yenilediğini söyledi. 

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Avrupa Birliği Bilgi Bürosu ile Gaziantep Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen seminerde; Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Kilis ve Mardin emniyet müdürlüklerinde görevli polis memurları, "AB'ye uyum sürecinde emniyet teşkilatı'' konusunda bilgilendirildi. 

GTO'da düzenlenen seminerde konuşan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, Türkiye'nin, AB müktesebatına ilişkin ulusal programdaki sorumluluklarını etkin bir biçimde yerine getirmeye çalıştığını kaydetti. AB'ye üyelik çalışmalarının bilinçli bir şekilde, hızla ve kararlılıkla yürütüldüğünü ve bu özverili çalışmaların entegrasyon sürecinde her geçen gün daha da olumlu sonuçlar doğurduğunu ifade eden Arslan, ''AB'ye üyelik çalışmaları kapsamında, emniyet teşkilatı olarak üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirmekte ve değişen şartlara göre dinamik ve çağdaş bir teşkilat yapısı ve yönetimi içinde daha etkin bir hizmet gerçekleştirme doğrultusunda kendimizi sürekli yenilemekteyiz'' dedi. 

GTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ünal Özdil de AB sürecinde adalet ve içişleri politikasına uyum konusunda ciddi adımlar atıldığını belirterek, ''Emniyet Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere emniyet teşkilatımız tarafından yürütülen faaliyetler incelendiğinde, toplumun birçok kesimine oranla uyum konusunda önemli adımların atıldığı görülmektedir. Halen birçok üniversitemizde AB konusunda çalışmalara çok yakın vadede başlanmışken, Polis Akademisi'nde 3 yılı aşkın süredir düzenli olarak verilen AB eğitimleri bunun en önemli örneğidir. AB'ye uyum sürecinde emniyet teşkilatımızın bu faaliyetlerinin birçok kuruma örnek olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 16:17:44
Güncelleme :19 Eylül 2006 Salı 16:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?