6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Emniyetten bayram tedbirleri

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nce Ramazan Bayramı dolayısıyla alınacak tüm tedbirlerin alındığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 30 Eylül - 02 Ekim 2008 tarihleri arasında kutlanacak Ramazan Bayramını vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla tüm güvenlik ve trafik tedbirlerinin gözden geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bayram öncesi, bayram günleri ve bayram sonrası dönemi kapsayacak şekilde üç aşamalı olmak üzere 05 Ekim 2008 tarihine kadar alınan tedbirler en üst seviyeye çekilmiştir. Alınan ilave tedbirler çerçevesinde vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunacakları alışveriş merkezleri, pazaryerleri ve umuma açık yerler ile araç ve yaya yoğunluğu olan cadde ve sokaklarda; muhtemel hırsızlık ve yankesicilik olaylarına karşı 10:00-22:00 saatleri arasını kapsamak üzere toplam 586 personelimiz resmi ve sivil yaya devriye olarak görevlendirilmiştir" denildi.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne bağlı sivil görevlilerin tebdil-i kıyafet halkın arasına karışarak halk otobüsleri, dolmuş gibi toplu taşıma araçlarında görev almaları ve istenmeyen olaylara anında müdahale edebilmeleri amacı ile gerekli planlamanın yapıldığı kaydedilen açıklamada, alınan önlemler şöyle sıralandı:

"İlimiz otogarı, tren garı ve asri mezarlığında resmi ve sivil ekipler görevlendirilerek gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Tüm ekip ve personelimizin seyahat eden yolcuların güvenliği için özellikle şüpheli paketler ve şahıslar üzerinde duyarlı bulunmaları ile bagaj ve eşya denetimlerini arttırmaları sağlanmıştır. Ramazan Bayramı süresince her gün için ortalama 100 resmi ve sivil ekibimiz 24 saat esasına göre merkezi noktalar başta olmak üzere yaya ve araç trafiği ile halkımızın yoğun olarak bulunacağı noktalarda görevlendirilmiştir. Bayram Namazı süresince Ulu Camii, Alaybey, Karagöz, Mehmet Paşa, Ayşebacı, Hoşgör ve Mehmet Akif Camii başta olmak üzere büyük ve önemli tüm camilerde resmi, sivil ekip ve personel ile gerekli tüm güvenlik tedbirleri aldırılacaktır. Ramazan Bayramı süresince gazino, pavyon, içkili yerler, kahvehane, otel ve lokanta gibi yerlerde vatandaşlarımızın huzurunu bozacak davranışların önüne geçilebilmesi amacı ile Ahlak Büro Amirliği ekiplerimizce 24 saat esasına göre denetimlere ağırlık verilecek ve vatandaşlarımızın huzurunu bozacak kişi ve olaylara anında müdahale edilecektir."

Açıklamada, bayram tatillerinde şehirlerarası karayollarında ve şehir içi trafiğinde aşırı yoğunluk ve dikkatsizlik nedeni ile trafik kazalarının arttığı, bu kazalarda birçok vatandaşın hayatını kaybettiği, yaralandığı veya sakat kaldığı, ülke ekonomisi açısından büyük maddi kayıplar ortaya çıktığı ifade edilerek, şu görüşlere yer verildi:
"Bu tür olumsuz durumların yaşanmaması ve vatandaşlarımızın bayram günlerinde trafik yönünden herhangi bir sıkıntı yaşamadan bayramlarını idrak etmeleri, şehir içi ve şehirlerarası karayollarımız da vatandaşlarımızın rahat ve huzur içerisinde seyahat edebilmeleri amacıyla her zamankinden daha etkin, duyarlı ve titiz bir şekilde planlama yapılarak gerekli tedbirler alınmıştır. Bu çerçevede; terminallere giriş ve çıkış yapan bütün otobüslerin takoğrafları, sürücülerin alkol durumu, taşımacılık yetki belgeleri, zorunlu mali mesuliyet ve zorunlu ferdi kaza koltuk sigortası, sürücü belgeleri ve ticari taşıt kullanım belgeleri, aracın fenni muayene durumu ve araçlarda bulunması zorunlu malzeme ve gereçlerin bulunup-bulunmadığı; tutanakla kontrol edilecek, eksiklikleri görülenler hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır.

Bayram süresince hava muhalefeti tarafımızdan takip edilerek havanın sisli, yağışlı ve karlı olmasına göre araçlarda bulunması gereken malzemelerin temin edilerek güzergaha çıkılması sağlanacak, olmayanlar hakkında veya kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılarak trafikten men edilecektir. Trafik kontrollerinde alkol, aşırı hız, hatalı sollama, ışık ihlali, yakın takip, şerit ihlali ve toplu taşıma araçlarındaki yapılabilecek suç ihlalleri ile ilgili kazaların oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetlenmelerine ağırlık verilecektir. Ayrıca yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücüler ekiplerimiz tarafından ikaz edilmek suretiyle uyarılacak, gerekirse bölge istasyonlarımızda dinlenmeleri sağlanacaktır. Video-kamera takılı ekip araçlarımız hem şehir içinde hem de şehirlerarası güzergah da bayram öncesi, bayram günü ve sonrasında 24 saat esasına göre görev yapacaklardır.

Şehir içi trafik yoğunluğuna paralel olarak önemli kavşaklarda ve alışveriş merkezleri civarında, vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları mezarlıklar civarında gerekli trafik tedbirleri alınacak, ayrıca arefe günü mezarlıklar da ve bayram namazı için camilerin önlerinde gerekli trafik tedbirleri alınacaktır. Bayram tatili öncesi, bayram günü ve sonrası tatil dönüşünde tüm motorize ekiplerimizin güzergahlarında 24 saat esasına göre görev alınmak suretiyle vatandaşlarımızın kazasız bir bayram tatili geçirmeleri planlanmış bulunmaktadır. Hızlı gelişen teknolojiye aşırı hızlı araba kullanarak değil, aklımızı hızlı kullanarak ulaşabileceğimizi hatırlatarak, kazasız, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi diliyoruz."

Açılamanın son bölümünde ise olayların önlenmesinde vatandaşların ihbar, şikayet ve yardım taleplerini; 155 Polis İmdat, 360 94 24 Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü, 323 23 22 Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü, 230 18 30 Emniyet Müdürlüğümüz Santrali, 221 19 24 Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 337 11 11 Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve www.gaziantep.pol.tr ve halklailiskiler@gaziantep.pol.tr internet adresine bildirebilecekleri ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 13:54:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?