4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Emniyet'ten huzur operasyonu

Gaziantep'te dün gece düzenlenen huzur operasyonunda 6 ruhsatsız silah, 5 gram esrar, 1 ton mazot ile bin 184 adet bandrolsüz CD ve DVD ele geçirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın yönettiği “Huzur Operasyonu” kentin 17 noktasında, 19.30-24.00 saatlerinde 400 polisin katılımıyla yapıldı.

Operasyon kapsamında 54 kafe, bar ve internet kafe denetlenirken, yasalara aykırı faaliyette bulundukları belirlenen 6 iş yeri hakkında yasal işlem yapıldı.

6 ruhsatsız tabanca, 5 gram esrar, 1 ton mazot ile bin 184 bandrolsüz CD ve DVD'nin ele geçirildiği operasyonda, çeşitli suçlardan aranan 3 kişi yakalandı. 9 kişiye de “Kabahatler Yasası”na muhalefetten toplam 935 YTL para cezası verildi.

Operasyonda yapılan trafik denetimlerinde ise 705 araç kontrol edildi. 14 araç trafikten men edildi, ehliyetsiz araç kullanan 14 sürücü hakkında yasal işlem yapıldı, 54 araç sürücüsüne de toplam toplam 6 bin 248 YTL para cezası kesildi.

KANUNSUZLUĞU İLKE EDİNENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, operasyonlarla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, kanunsuzluğu kendine ilke edinenlere Türk polisi olarak fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Gaziantep il merkezinin son yıllarda aldığı yoğun göç nedeniyle hem nüfus hem de fiziki açıdan ciddi şekilde büyüdüğüne dikkat çeken Yılmaz, şöyle dedi:

“Kent nüfusu arttıkça, can ve mal güvenliğini korumak da o kadar güçleşiyor. Ancak, aldığımız ciddi önlemlerle cana karşı işlenen suçlarda büyük azalma kaydettik. Geçen yıl bir faili meçhul cinayetimiz vardı. Bu yılın 2 aylık döneminde bir faili meçhul cinayetimiz var, onu da yakında çözeceğimize inanıyorum.”

Mala karşı işlenen suçlarda diğer büyük kentlere göre büyük bir düşüş sağlandığını belirten Yılmaz, “Ancak, vatandaşımızın can ve mal güvenliği için yaptıklarımızın yanında daha yapacak çok işimizin olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Kanunsuzluğu kendine ilke edinenlere Türk polisi olarak fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 14:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?