6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Emniyetten 'Uslanmaz' operasyonu

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan "Uslanmaz" operasyonunda, 13 ayrı ilden hırsızlık yaptıkları tespit edilen 28 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin kentte hırsızlığın önlenmesi amacıyla yaptıkları ve yaklaşık 7 ay süren çalışmalar kapsamında bir şebeke takibe alındı.

Sürdürülen teknik takip sonunda şüphelilerin Gaziantep, Sivas, Tokat, Burdur, Afyon, Samsun, Kastamonu, Bursa, Düzce, Osmaniye, Zonguldak, Yozgat ve Çorum olmak üzere 13 ayrı ilden hırsızlık yaptıkları belirlendi. Hazırlıklarını tamamlayan ekipler, operasyon için düğmeye bastı. "Uslanmaz" adı verilen operasyon kapsamında Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kırklareli ve Adıyaman'da eşzamanlı olarak yapılan baskınlarda 28 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 7'sinin geçtiğimiz yıl yine Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan "Vurgun" operasyonunda da gözaltına alındıkları öğrenildi. Gözaltına alınan 28 şüpheli şahıs, adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili bir kişinin de halen cezaevinde olduğu bildirildi.

Şahısların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 3 adet kamyonet, değişik suç aletleri, çok sayıda motor yağı, antifriz, kumaş, hızar makinesi, rulmanlar, sahte nüfus cüzdanı ve sürücü belgeleri ele geçirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çevik Şube Müdürlüğü'nde düzenlediği basın açıklamasında, operasyonu başarı ile tamamladıkları için Asayiş Şube Müdürü Mustafa Çavuş ve ekibini kutladı. Yılmaz, operasyonun 7 ay süren bir çalışmanın sonucu olduğunu kaydederek, "Çalışma sonucunda 5 ilimizde eşzamanlı operasyon yapılarak, örgütlü bir şekilde hırsızlık yaptıkları tespit edilen 28 şüpheli şahıs yakalandı. Yakalananlardan 5'inin hırsızlık suçundan arandığı ve diğer şahısların da hırsızlık suçundan sabıkalı oldukları anlaşıldı. Şahısların 13 değişik ildeki çeşitli ev ve işyerlerinden 32 hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri belirlendi" dedi.

Ele geçirilen çalıntı malzemelerin değerinin 600 bin YTL olduğunu, ayrıca 3 kamyonetin de ele geçirildiğini kaydeden Yılmaz, "Suç ve suçlularla mücadelemiz devam edecek. İlimizin en büyük problemlerinden olan hırsızlık olayının önlenmesi için önümüzdeki günlerde de bir çok operasyon yapacağız. Hırsızlık olaylarının önüne geçmek için hırsızlık timi oluşturduk. Bu tim de önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacak" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından bazı hırsızlık malı eşyalar sahiplerine teslim edildi. Malzemelerini alan vatandaşlar da Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve ekibini yaptıkları başarılı çalışmadan dolayı teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 13:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?