4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

'En Büyük 500' gururu

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında Gaziantep'ten 10 firmanın bulunmasının, girişimci işadamlarının büyük bir başarısı olduğunu söyledi.

GTO Başkanı Mehmet Aslan, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl düzenlenen 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Anketi'nde yer alan 10 Gaziantepli firmayı kutladı. Aslan, listeye giren Gaziantepli firma sayısının artmasının büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Aslan, Gaziantepli işadamlarının her türlü olumsuz şartlara rağmen başarılı olduklarını belirterek, "Geçtiğimiz yıl açıklanan ve 2003 yılı rakamlarının ölçü alındığı listeye ilimizden 9 firma dahil olmuştu. 2004 yılı rakamlarının baz alındığı yeni listeye ise 10 firmanın girmesi, Gaziantepli girişimci iş adamlarının büyük bir başarısıdır" dedi.

Listeye giren firmaların geçen yıl ki yerlerini koruduklarını ve bazılarının daha üst sıralara çıkmalarının kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Aslan, "Firmalarımız her türlü olumsuz koşullara rağmen yatırımlarını hızlandırarak, üretimlerini artırıyor. Üretimde girdilerin yüksekliği, giderek artan vergi oranları ve haksız rekabet ortamına rağmen üretim yapan iş adamlarımızın başarısının önemi büyüktür" şeklinde konuştu.

Aslan, Gaziantep'in çevresindeki tüm illere teşvik verildiğini ve bunun da Gaziantepli sanayiciyi haksız rekabetle karşı karşıya bıraktığını ifade ederek, "Çevresindeki tüm illere teşvik verildiği halde teşvik kapsamı dışında bırakılan, böylece haksız rekabetle karşı karşıya kalan Gaziantep'ten Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu Listesi'ne 10 firmanın girmesi, Gaziantepliler olarak hepimizi gururlandırmaktadır. Firmalarımızın Türkiye ve dünya çapında kazandıkları başarı, Gaziantep'in üretim ve ihracat potansiyelini de göstermektedir" şeklinde konuştu.

Aslan, listeye giren Gaziantepli 10 firmanın toplam net satış rakamının 2 katrilyon 295 trilyon 803 milyar 482 milyon TL olduğunu da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 16:39:35
Güncelleme :26 Temmuz 2005 Salı 16:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?