6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

En büyük kentsel dönüşüm projesi

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi tarafından Havaalanı yolu üzerinde yapımı devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi büyük ilgi görüyor.

Örnek Kentsel Dönüşüm Projesi tanıtım programı için Gaziantep'e gelen basın mensupları ile projeyi gezen Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, burada yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Gezi alanında açıklamada bulunan Başkan Ömer Can, Türkiye'nin ilçe belediyeler bazında en büyük Kentsel Dönüşüm Projesi'ni Gaziantep'in Havaalanı Yolu üzerinde Serinevler Mahallesi'nde başlattıklarını belirtti. Can, kentsel dönüşüm alanının 420 bin metrekarelik bir alanı kapsadığını ve proje tamamlandığında 4 bin konut olacağını kaydetti.

İki etapta tamamlanacak olan projenin ilk etabında 150 bin metrekarelik bir alanda 600 binanın kamulaştırmasını yaparak yapılan yıkımlar sonrasında TOKİ'ye teslim ettiklerini ifade eden Can, tüm sosyal donatıları ile bin 260 konutun yapımının tamamlanmak üzere olduğunu ve üye kayıtlarının alınmaya başladığını söyledi.

Başkan Can, şehrin vizyonunu değiştirecek olan bu proje için belediye olarak şu ana kadar 36 milyon YTL ödeme yapıldığını belirterek, bu projenin diğer illerdeki belediyeler tarafından örnek alındığını ve nasıl yapıldığı ve bu aşamaya gelindiği konusunda bilgi edinildiğini aktardı.

Can, Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Şehitler Parkı içindeki Türkiye'nin ilk ve tek savaş müzesi ve burada yapılan çalışmalarla ilgili de bilgiler verdi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 14:02:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mky IP: 85.108.54.xxx Tarih : 31.03.2008 16:55:02

helal size  yeter artık kurtulalım gecekondulu gaziantepten