4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Endişeli bekleyiş sona erdi

 İstanbul-Gaziantep seferini yapan ve bomba ihbarı yapılması üzerine Ankara'ya acil iniş yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağı, Gaziantep Havalimanı'na indikten sonra, yolcu yakınlarının endişeli bekleyişi sona erdi. 

THY'nin İstanbul-Gaziantep seferini yapan TK 688 sefer sayılı "Muş" isimli uçağı, saat 16.45'te 148 yolcusuyla birlikte İstanbul'dan Gaziantep'e gitmek üzere havalandı. Uçak havadayken pilota uçağa bomba ihbarı yapılması üzerine uçağın kaptan pilotu, Esenboğa Havalimanı'ndaki kule yetkililerinden acil iniş izni istedi. Saat 17.40'ta Esenboğa Havalimanı'na inen uçak, apronda güvenli bir bölgeye çekilerek güvenlik kontrolünden geçirildi. Bu arada yolcular iftarlarını THY görevlileri tarafından ikram edilen yiyeceklerle açtı. THY uçağı, bomba imha uzmanları tarafından yapılan kontrollerde ihbarın asılsız olduğunun anlaşılmasının ardından yolcular tekrar bindirilerek hareket etti. THY uçağı, saat 21.30 sıralarında Gaziantep Havaalanı'na iniş yaptı. 

Uçağın Gaziantep Havaalanı'na iniş yapmasıyla birlikte yolcu yakınlarının endişeli bekleyişi de sona erdi. Yaklaşık 3 saatlik bir gecikmeden sonra Gaziantep'e inen uçakta bulunan yolcular, yakınları tarafından karşılandı. Birbirlerine sarılan yolcu ve yakınları, endişeli bekleyişin ardından evlerine döndü. Uçakta bulunan yolculardan Esra Burçak Karabey, İstanbul'dan havalandıktan sonra bomba ihbarı yapılması üzerine Ankara'ya indiklerini belirtti. Ankara'da bir süre uçakta arama tarama yapıldığını kaydeden Karabey, "Bir ihbar yapılmış. Bunun üzerine uçakta arama yapıldı, o kadar. Gecikmeden başka bir sıkıntı yaşanmadı" dedi. 

Uçak yolcularından Vehbi Şirikçi de yaklaşık 3 saatlik bir gecikme yaşandığını ancak sağ salim Gaziantep'e geldiklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2006 Cuma 23:36:06
Güncelleme :6 Ekim 2006 Cuma 23:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?