6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Enerjinin kalbi Gaziantep'te atacak

Gaziantep Akaryakıt Bayileri Derneği (GABDER) tarafından düzenlenen ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen '1. Gaziantep Enerji ve Petrol Zirvesi', 2 Mayıs Cuma günü enerji sektörünün devlerini bir araya getirecek.

2 Mayıs Cuma günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in de katılımıyla GTO'da gerçekleştirilecek olan zirvede, Türkiye'nin enerji ve petrol politikaları masaya yatırılacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş ve ülke genelinde sektörde faaliyet gösteren firmaların üst düzey yetkilerinin de katılacakları 1. Gaziantep Enerji ve Petrol Zirvesi, Türkiye'de ilk olma unvanını taşıyor. Büyük zirvede düzenlenecek panellerde, petrol ve enerji endüstrisinin geleceğiyle ilgili konular da ele alınacak.

GABDER Başkanı Mustafa Koçer, GTO'da zirve ile ilgili bir tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya, GTO Meclis Başkan Vekili Durdu Yetkin Şekerci, İpragaz Bölge Müdürü İlhami Topalkara ve GABDER Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Alpay katıldı.

GABDER Başkanı Mustafa Koçer, Gaziantep'in kongreler ve zirveler şehri olmasını istediklerini belirterek, "Gaziantep, fuarlar şehri olarak tanındı. Biz istiyoruz ki, kongreler ve zirveler şehri olsun. Umarım bu zirve ile ilk adımı atmış oluruz. Bizim için çok yararlı bir toplantı olacak. Toplantıya katılım umduğumuzun çok üzerinde oldu. Bu zirveden, sektöre yön verecek çok önemli kararlar çıkacağına inanıyoruz. İlk kez yapılacak olan bu toplantıyı geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz" dedi.

Akaryakıt sektörünün çok cazip bir sektör olduğunu ve sürekli yeni istasyonlar açıldığını kaydeden Koçer, "Toplumda bu işi yapanlara hırsız ve sahtekar gözüyle bakılıyor. 'Bu işte namusuyla çalışan insan para kazanamaz' deniliyor. Kaçak satışlar bu mesleği cazip hale getiriyor. Akaryakıt, illegal yoldan çok para kazanılacak bir sektör haline geldi. Her meslekte çürük elmalar çıkar. Biz itibarımızı tekrar kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

1. Gaziantep Enerji ve Petrol Zirvesi'ne; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in yanı sıra, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Hasan Köktaş, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Dr. Soner Aksoy, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürü Erdal Gülderen, Gelir İdaresi Daire Başkanı Mustafa Erdin ve Türkiye LPG Derneği Başkanı Selim Şiper'in katılacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 15:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?