6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Engel Sizsiniz' sahnelendi

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi tarafından organize edilen ve Gaziantep'te sahne alan "Engel Sizsiniz" adlı tiyatro büyük ilgi gördü.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi'nin, Türkiye genelindeki dernekler içerisinde en etkin ve aktif olduğunu belirten Başkan Hulusi Kalender, Gaziantep Şubesi'nin gerek eğitim kursları, gerekse sosyal ve kültürel etkinliklerle engellileri topluma kazandırmaya çalıştıklarını açıkladı.

Kalender, "Göreve geldiğimiz günden bu yana bir çok faaliyetlere imza attık. Son yaptığımız faaliyet ise kültür hizmeti. Engel Sizsiniz adlı tiyatroyu Gaziantep'e getirdik. Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda sahne alan tiyatro büyük ilgi gördü. Kasım Çağın, Ahmet Eser, Aylin Konya, Selami Aydın, Arif Yayılkan, Müyesser Yayılkan ve Ercan Kılıç engelliler için oynadı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Yine derneğimizde başlattığımız okur-yazarlık kursu gerek engelli üyeler, gerekse semt sakinleri tarafından büyük ilgi gördü. Şu anda kursumuz devam ediyor. İş-Kur ile yaptığımız bir çok ortak çalışmada ise projeler hazırladık. Projelerimiz çıktığında birçok engelli iş sahibi olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 12:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?