6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Engelli kursiyerler ödüllendirildi

Antepli Şahin Sağır ve Dilsizler Derneği ile İş-Kur tarafından ortak yapılan meslek edindirme kursu sona erdi.

6 ay önce başlayan ve bu süre içerisinde engellilere eğitim verilen "İşitme Engelliler Bilgisayar İşletmenliği" kursunda eğitim gören 19 kursiyer kursu başarıyla bitirdi.

Dernek binasında düzenlenen törenle tüm kursiyerlere belgeleri verildi. Antepli Şahin Sağır ve Dilsizler Derneği'nde düzenlenen törene İş-Kur'dan Ramazan Nehir, Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyon Başkanı Ercüment Tanrıverdi, Başkan Yardımcısı Sedat Özcan, Antepli Şahin Sağır ve Dilsizler Derneği Başkanı Ayhan Yıldırım, kursiyerler ve üyeler katıldı.

Törenin açılış konuşması yapan Antepli Şahin Sağır ve Dilsizler Derneği Başkanı Ayhan Yıldırım, “İşitme engelliler iş bulma konusunda bir takım sıkıntılar yaşıyor. Bu arkadaşlarımızın iş bulmalarını kolaylaştırmak için İşitme Engelliler Bilgisayar İşletmenliği kursu düzenledik. Kursumuz büyük ilgi gördü ve tüm kursiyerlerimiz başarılı oldular. Hepsini kutluyorum” dedi.

Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyon Başkanı Ercüment Tanrıverdi ise yaptığı açıklamada, “İşitme engelli arkadaşlarımız Türkiye'de çok önemli firmalarda ve kurumlarda çalışmaktalar. Çalışan arkadaşlarımızın verimi, sağlamlardan daha yüksek. Bunu farkeden işveren bizden işitme engelli personel talep ediyor. Aynı sistemin Gaziantep'te de olmasını istiyoruz. Kursu başarıyla bitiren arkadaşlarımıza iş verildiği takdirde ne kadar verimli ve işlerine sadık insanlar olduğunu görecekler. Sanayi kenti olan Gaziantep'te engelli arkadaşlarımızın işsiz kalması bizi üzüyor. Bu kursta emeği olan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tüm kursiyerlere ve kursa emeği geçenlere belge ve plaket verildi. Kursiyerler içerisinde çok başarılı olarak kursu ilk üç sırada bitiren Ömer Bozkurt, Murat Zengin ve Mustafa Kırmızı'ya ayrıca başarı plaketi verildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 11:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?