4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Engelli ve yaşlıların maaş çilesi bitmiyor

Gaziantep'te yaşlı ve engelli vatandaşlara 3 ayda bir yapılan maaş ödemeleri için dün geceden itibaren banka önüne gelerek nöbet tutmaya başlayan vatandaşlar, mesainin başlamasıyla birlikte izdihama sebep oldu. 

Ziraat Bankası'ndan 3 ayda bir ödenen maaşlarını almak için dün saat 22.00'den itibaren Karşıkaya Şubesi önüne gelen yaşlı ve engelli vatandaşlar, battaniyelerine sarılarak maaş nöbetine başladı. Gece sabaha kadar battaniye içinde banka önünde bekleyen vatandaşlar arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Bankadan bir an evvel maaşlarını almak isteyen vatandaşlar, birbirleriyle kavga etti. 3 ayda bir ödenen yaklaşık 220 YTL'lik maaşlarını almak için mücadele eden vatandaşların izdihamı sırasında bazı yaşlılar yere düştü. İçeri girmek isteyenlerle dışarı çıkmak isteyen vatandaşların baskısı sonucu yaşanan izdihamda, aralarında bayanların da bulunduğu yaşlılar yerlere yuvarlandı. Yere düşen yaşlılar ezilme tehlikesi geçirirken, banka görevlileri ile vatandaşlar arasında tartışmalar yaşandı. Tartışma ve kavgaların artması üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, vatandaşları sakinleştirerek sıraya sokmak istedi. 

Tekerlekli arabalarıyla, motosikletlerle veya yakınlarının sırtında maaş almaya gelen vatandaşlar, 3 ayda bir benzer sıkıntıları yaşadıklarını belirterek, yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmasını istedi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 11:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?