6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Engellilerin bilişimdeki yeri

Türkiye Bilişim Derneği’nin her yıl düzenlemiş olduğu Bilişim Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen, “Bilişim 2008” Ankara Sheraton Otel’de yapıldı.

Etkinlik kapsamında düzenlenen Özürlüler ve Bilişim isimli toplantıya, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender de katıldı.

Türkiye Bilişim Derneği’nin 15 yıldır Gaziantep İl Temsilciği’ni de yapan Hulusi Kalender son iki yıldır Bilişim Etkinliklerine özürlülerin de katılması konusunda çaba sarfettiklerini ve bu konuda da başarı göstererek Bilişim ve Özürlüler adıyla oturumlar düzenlendiğini belirtti. Toplantıda, bilişim dünyasında özürlülerin yer alması, toplumun dikkatlerini toplamaları, teknolojileri kullanarak yaşamlarını kolaylaştıran metodoloji ve uygulamaları sunuldu.

‘Hayatı Tuşlayanlar’ adlı oturuma eski başbakanlardan Adnan Menderes’in oğlu eski milletvekili Aydın Menderes, Prof Dr. M. Kemal Öke, tiyatro sanatçısı Suat Sungur ve Yaşadıkça Programı Yapımcısı Gaziantepli Mehmet Kızıltaş ile Gaziantep’i temsilen Hulusi Kalender katıldı. Son derece anlamlı ve kalabalık geçen oturumlarda tek kişilik bir tiyatro oyunu sahneye konularak özürlülerin bilişimde hayatı nasıl tuşladıkları anlatıldı. Kalender, hayatı tuşa getirmek için öncelikle toplumun engelli zihniyetini tuşa getirmek gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 12:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?