4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Erdoğan Arıca'nın basın toplantısı

Gaziantepspor Teknik Direktörü Erdoğan Arıca, son 2 haftayı puansız kapatmalarının kendileri için iyi olmadığını ve puan açısından sıralamada istedikleri yerde bulunmadıklarını söyledi. 

Erdoğan Arıca, Kamil Ocak Stadı VIP Salonu'nda düzenlediği haftalık basın toplantısında, Fenerbahçe karşısına puan ve puanlar almak için çıktıklarını, ancak bunu başaramadıklarını belirtti. Arıca, son 2 haftayı puansız geçirdiklerini ve bunun kendileri için iyi olmadığını kaydederek, "Fenerbahçe maçındaki oyun kurgumuz, rakibi oynatmama açısından mükemmeldi ama biz ileriye oynayamadık. Maçta 1-0 geriye düştük. İkinci yarıda daha farklı bir takım sahaya sürdük ve riskli oynadık. Fenerbahçe kadar biz de
pozisyon ürettik ama değerlendiremedik" dedi. 

Futbolcularının Fenerbahçe karşısındaki oyunlarından memnun olduğunu ve geçmişten sadece dersler çıkarmak gerektiğini ifade eden Arıca, şöyle devam etti: 

"Fenerbahçe karşısında ilk 45 dakikada kalecimiz Oğuz hiç yere yatmadı. Sadece Tuncay'ın bir şutu oldu, onu da kalecimiz kurtardı. Ama insanlar durumu sonuca göre değerlendiriyor. Kurgumuz, Fenerbahçe'yi oynatmama açısından mükemmeldi ama ileriye oynayamadık. İlk yarıdaki kurguda Fenerbahçe'nin hiç şansı yoktu. Ürettiğimiz pozisyonları değerlendiremeyince sahadan mağlup ayrıldık. Şimdi Bursaspor maçına odaklandık. Çalışmalarımız sürüyor. Tek amacımız kazanmak, başka düşüncemiz yok. Umut ediyoruz ki, 3 puanı alacağız." 

Erdoğan Arıca, Bursaspor maçının hazırlıklarını sürdürdüklerini dile getirerek, "Burspor maçını kazanmak istiyoruz. Bursaspor da rahat değil. Onların da zor maçları var. Yüksek tempolu bir maç olacak. Her iki taraf da kazanmak isteyecek. Bu sebeple sert bir maç olacağını tahmin ediyorum. Daha tempolu daha atmosferi yüksek bir maç olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

TUNCAY'A ÖVGÜ 

Erdoğan Arıca, Fenerbahçe maçında Tuncay'ın attığı golde oyuncularının zincirleme hata yaptıklarını ileri sürerek, "Tuncay'ın pozisyonunda, Tuncay'ın dışında dünyada kaç futbolcu bu golü atabilir? Gol tamamen Tuncay'ın özel becerisiydi. Tuncay çok farklı bir oyuncu. O pozisyonda topa yetişebilecek tek futbolcu Tuncay'dı. Koştu topa yetişti, pas verdi. Daha sonra topu alarak golü attı" dedi.
Erdoğan Arıca, toplantıda basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Bir basın mensubunun gazete ve televizyonlarda kendisiyle çıkan haberlerle ilgili sorusu üzerine Arıca, "Ben artık alıştım. Anlatmaktan yoruldum. Her şey istatistiklerde var. Benim bugüne kadar çalıştırdığım takımların Fenerbahçe ile yaptıkları maçlar ortada. Herkes bu istatistikleri çıkarabilir. Bu konuda başka söyleyecek bir şey yok" cevabını verdi. 

Bir basın mensubunun sorusu üzerine Arıca, "Bizi ne şampiyon olacak takımlar ne de küme düşecek takımlar ilgilendiriyor. Biz kendi işimize bakıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kendisinin ara transferde Gaziantepspor'a geldiğinin ve istediği bir oyuncu olup olmadığının sorulması üzerine ise Arıca, "Her şey istemekle olmuyor. Bunlar çok hassas, önemli konular. Dışarıdan oyuncu alacaksın, ama takımdaki oyuncuların alacağı var. Bu tür şeyler takımdaki dengeyi bozabilir. Biz fikstürde ikinci yarıda dezavantajlıydık. İçeride oynadığımız 8 maçın 3'ünde Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ile karşılaştık" diye konuştu. 

Erdoğan Arıca, konuşmasını taraftarlara teşekkür ederek tamamladı. Taraftarların hiçbir maçta kendilerini yalnız bırakmadığını vurgulayan Arıca, son 2 haftada galip gelemedikleri için taraftarlarını mutlu edemediklerini ve bu sebeple üzgün olduklarını sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2007 Çarşamba 17:07:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?