6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Erdoğan törende konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, arsa alımında yolsuzluk iddialarına adı karışan Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e sahip çıkarak, "Son günlerde sıkılmadan usanmadan bu çalışmaları yürüten bir iktidara yolsuzluk yakıştırması yapan bu grup, acaba gidip benim belediye başkanımla konuştu mu? Ondan bilginin gerçeğini aldı mı? Almadı. Çünkü onların mantığında 'İftira at tutmasa da iz bırakır' mantığı yatıyor. Bugüne kadar bu kervanı böyle götürdünüz ama bundan sonra götüremeyecekseniz" dedi.

2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı açılış töreni Gaziantep'te gerçekleşti. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakan Hüseyin Çelik, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, İHA'nın Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın da aralarında yer aldığı televizyon, gazete ve ajansların Ankara temsilcileri katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tören alanına gelişinde ilk önce özürlülerle selamlaşarak, çocuklara oyuncak dağıttı. Başbakan Erdoğan'ın yanına 14 yıldır öğretmen olarak ataması yapılmayan görme özürlü kardeşler gelerek yardım istedi. Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu olan Züleyha ve Zuhal Tunçerdem kardeşler KPSS'de özürleri nedeniyle sürekli düşük puan aldıklarını ve bu konuda Başbakan'ın devreye girmesini istediklerini belirttiler. Erdoğan bunun üzerine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i yanına çağırarak, sorunun çözümü için talimat verdi. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan daha önce duyurulmasına rağmen programa katılamadı. Başbakan Erdoğan tören alanında bulunanların alkışları ve sloganları eşliğinde kürsüye çıktı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, eğitimin her şeyin başı olduğunu belirterek, "Bizler gelip geçiciyiz, halkımız bize bir emanet verdi. Biz bu emaneti hakkıyla, layıkıyla muhafaza edip, bizden sonrakilere teslim edeceğiz. Yarın bu koltuklara başkaları oturacak. Bugün anaokuluna başlayan yavrularımız yarın bu koltukların sahibi olacaklar. Siyaset adamları, Başbakanlar bu sıralardan yetişecek ve emaneti devralacak. Onun için eğitimi önemsiyoruz. İmkanlarımızı eğitim için seferber ediyoruz" ifadelerini kullandı.

2002 yılında eğitim bütçenin 7.5 milyar YTL seviyesinde olduğunu hatırlatan Erdoğan, bu yıl eğitimin bütçeden aldığı payın 22.9 milyar YTL'ye yükseldiğini ve yüzde 207 oranında bir artış sağlandığın kaydetti. Eğitimde hiçbir engeli kabul etmediklerinin altını çizen Erdoğan, Hakkari'den Edirne'ye herkesin aynı fırsatlara sahip olacağını, eğitim alt yapısının yeniden ve en sağlıklı şekilde kurmak için 6 yıldır çaba sarf ettiklerini söyledi. Konuşmasında öğrencilere de mesajlar veren Başbakan Erdoğan, şunları ifade etti:

"Üzerinde yaşadığımız bu toprakların tarihini çok iyi öğrenin. Dinamiklerini, imkanlarını ve fırsatlarını çok iyi öğrenin, medeniyetimizin temellerini unsurlarını, çok iyi kavrayın. Dünyayı çok yakından takip edip araştırın, inceleyin, soruşturun ve sorgulayın. Okuyun, okuduğunuzu düşünün, düşündüğünüzü uygulayın, uyguladığınızı neticelendirin. Başarınız buna bağlı. Çünkü küresel rekabetin had safhaya çıktığı bir dünyada yaşıyoruz. Artık sadece komşularımızla değil, dünyadaki tüm ülkelerle rekabet halindeyiz. Bizim kültürümüzü bizim medeniyetimiz bize birtakım avantajlar sağlıyor. Batıyla da doğuyla da iyi iletişim kurabilen bir milletiz. Bu imkanları en iyi şekilde kullanmak değerlendirmek zorunlayız. Benim öğrenci kardeşimin ufku öncelikle geniş ve açık olacak. Türkiye'yi iyi tanıyacak, bölgeyi iyi tanıyacak, dünyayı iyi tanıyacak."

Türkiye'nin bütün komşularıyla iyi geçinen bir ülke olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin bölgesel krizlerde arabuluculuk yapan, çözüme katkı sağlayan Kafkasya'da, Ortadoğu'da, Balkanlar'da bölgesel ihtilaflarda aktif görevde bulunduğunu söyledi. Bunların ilk kez olduğunu ifade eden Erdoğan, "Türkiye nerelerdeydi. Türkiye neden aktif rol oynayamıyordu? Türkiye gelişiyor büyüyor. Bu büyümeye gelişmeye paralel bir eğitim sistemini sağlamak zorundayız. 2002 yılında okul öncesi oranı yüzde 11 seviyesindeydi bugün başınızı iki elinize alınız, yüzde 29'a çıkarıldı. Yükseköğretimde yüzde 27 idi yüzde 36 oldu bugün. Bugün 8 veya daha fazla dersliği olanlara bilişim sınıfı kuruldu. 30 bin eğitim kurumuna hızlı internet bağlantısı yaptık. Yüzde 95'i bilişim teknolojisinden yararlanabiliyor. Hans, George, Helga bundan istifade ediyorsa benim Ahmet'im, Mehmet'im de bundan istifade edecek. Bunları alıp ülkemize getireceğiz. 6 yıllık sürede 4 bin 374 yeni kütüphane. En yaygın eğitim modelini kurduk seferber olduk.

Hiçbir mazeret kabul etmiyoruz. 'Hiçbir veli okul yok demesin' dedik. 123 bin derslik yaptık. Param yok çocuğumu gönderemiyorum' demesin dedik, yavrulara parasal destek de verdik. 53 yeni üniversite açtık" şeklinde konuştu.
Konuşmasında Doğan Medya Grubu'na da yüklenen Erdoğan, "Son günlerde sıkılmadan usanmadan bu çalışmaları yürüten bir iktidara yolsuzluk yakıştırması yapan bu grup, acaba gidip benim belediye başkanımla konuştu mu? Ondan bilginin gerçeğini aldı mı? Almadı. Çünkü onların mantığında 'İftira at tutmasa da iz bırakır' mantığı yatıyor. Bugüne kadar bu kervanı böyle götürdünüz ama bundan sonra götüremeyecekseniz" dedi.

'Haydi kızlar okula kampanyası'nı başlattıklarını hatırlatan Erdoğan, "280 bin yavrumuzu okula kazandırdık. Bununla yetinmedik, Gönül Köprüsü projesiyle yavrularımızı taşıdık. Doğudan batıya batıdan doğuya kaynaşma fırsatını buldular. Bu saydıklarımızı birlik beraberlik içinde sürdüreceğiz" diye konuştu.

Bu hafta 62 bin 541 kişinin Halk Eğitim Merkezlerinde eğitime başlayacağını, vatandaşların bu eğitimden nasibini almaları için fedakarlıktan kaçınmayacaklarını ifade eden Erdoğan, "İstiyoruz ki yüzde 100'ü de okuma yazma öğrensin. Öğretmenlerle ilgili doğuda lojman çalışmaları devam ediyor. Öğretmenevlerini özelleştirme kapsamından çıkardık, yaklaşık 3 bin lojman yaptık. Artarak devam edecek. 2008-2009 öğretim yılına girerken veliler çok daha farklı bir şekilde bilimsel olarak alt yapı zenginliğine kavuşmalarını bekliyoruz. Bu çalışmalarımıza ağırlık verdik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 18:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?