5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Erdoğan yine Doğan'a yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı basın yayın organlarında Gaziantep Belediyesi hakkında yer alan yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak, "Acaba nasıl iftira atarız da, AK Parti'yi gölgeleriz. AK Parti'li bir belediyemize iftira attılar. Tutmaz. Aynı grup yapıyor bunları. Ve bunları da CHP ile birlikte el ele omuz omuza yapıyor. Tutmayacak. Çünkü 5 sene öncesinin Gaziantep'ini çok iyi biliriz. Ama 5 sene sonrasının Gaziantep'ini de biz şimdi görüyoruz, duyuyoruz" dedi. 

Başbakan Erdoğan, 2008-2009 eğitim-öğretim yılı açılışı dolayısıyla geldiği Gaziaptep'de AK Parti İl Başkanlığı'nca düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftira, Başbakan Erdoğan'ın yanısıra, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Gaziantep Milletvekilleri katıldı. 

Gaziantep Belediyesi'nin yolsuzluk yaptığı yönündeki iddialara değinen Erdoğan, haberi yapan kişilerin belediye başkanı ile görüşmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Benim belediye başkanım ile görüşseler, konuşsalar bu yanlışa gitmezlerdi. Bunlar bu tür iftiraları yapmak suretiyle sağ olsun bizim değirmene su taşıyorlar. Çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Erdoğan, Gaziantep'in en fazla borcu olan ilk üç şehirden biri olarak hem yatırımlarını hem de ödemelerini yaptığını belirterek, "Acaba Doğan Grubu bunu biliyor mu? Bundan haberi var mı? Türkiye'nin şehirlerinin, ilçelerinin, bölgelerinin değiştiğine şahit olamaz. Ama biz 81 vilayeti dolaşıyoruz. 5 sene önce neydi, 5 sene sonra ne oldu. Aynen böyle devam edeceğiz. Dedik ya biz millete hizmet yolunda Türkiye'ye hizmet yolunda gece gündüz demeden çalışmak zorundayız. Şuna her vatandaşımın canı gönülden  inanmasını istiyorum; Türkiye potansiyeli, dinamizmi ile büyüktür. Bakın sadece son birkaç hafta içinde bölgemizde birçok krizler yaşandı. Çok yoğun bir trafik yaşandı. Bundan tam 6 yıl öncesine kadar Türkiye tüm olup bitenleri tribünlerden izlemekle yetiniyordu. Bugün çok şükür bütün bu olayların içerisindeyiz. Bu trafiğin içerisinde aktif olarak ama alkışlayan değil, belirleyici olarak rol almış durumdayız ve bu aktif rolümüzü icra ediyoruz. Bizzat arabulucu olarak yer alıyoruz" diye konuştu.
Erdoğan, Türkiye'nin Kafkaslarda, Ortadoğu'da, Balkanlarda, Avrupa'da, Asya'da ve Afrika'da konuşulduğunu ifade ederek, Türkiye'nin Suriye-İsrail arası, Filistin-İsrail arasında aracı konumda olduğunu söyledi. Erdoğan, "Biz düşman üretmiyoruz, biz dost üretiyoruz" dedi. 

Türkiye'de son yıllarda yaşanan gelişmelere işaret eden Erdoğan, gelişmelerin temaslar ve çalışma ile olduğunu söyledi. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
"Ankara'da oturup engeller üreterek, her olumlu girişimi kötüleyerek Türkiye'nin her sevincini gölgeleyerek olmuyor bunlar. Lütfen dikkat ediniz. Türkiye'nin sorunlarına ilişkin tek bir cümleleri yok. Bize 'şunu şöyle yaparsan, cari açığımız var doğru ama şunu şunu yaparsan cari açığı halledersin' demiyorlar. Bir çözüm üretmiyorlar"

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 23:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?