6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Erturhan'dan kriz değerlendirmesi

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, "Olmayan parayı tüketen dünya krize girdi" dedi.

Erturhan, yaptığı yazılı açıklamada, içinde bulunduğumuz günlerde ABD'de, AB'de büyük yaralar açan ve Türkiye'yi de etkisi altına alan finansal krizin, aslında hiç olmayan parayı tüketen dünyanın durumunu göstermekte olduğunu belirtti. Erturhan, "İnsanları konut, araç, tüketici kredileri ve kredi kartları ile tüketime ve gelirinin çok çok üstünde harcamaya yönelten finansal araçlar, bankacılık ve finans kesimi, dünyayı geçtiğimiz yüzyılda görülmemiş bir finansal krizin ortasına koymuştur" dedi.

Türkiye'de bireylerin 115 milyar YTL'lik bireysel tüketici, konut, araç kredileri ve kredi kartı borcu bulunduğunu ifade eden Erturhan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Aslında bireylerin gelirlerinin çok çok üstünde tüketime yöneldiği gözüken bir gerçektir. Bu yüzden bu yeni dönemde, kriz ortamında bireylerimizin ve KOBİ'lerin finansal durumlarını gözden geçirmelerinde yarar bulunmaktadır. Bankacılık kesiminin finans kaynakları ve imkanları süratle daralmaktadır. Yabancı sermayenin kısa vadeli fon akışı yavaşlamaktadır. Bu durumun, yeterli sermaye birikiminin olmadığı ve gelişmekte olan bir ülke olarak sürekli dış kaynaklarla finanse edilen Türkiye ekonomisini de önümüzdeki bir yılda olumsuz etkileyeceği görüşünü taşıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 13:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?