6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Eski Saray Caddesi tamamlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi tarafından Cephe Sağlıklaştırma projesi kapsamında, Eski Saray Caddesi'nde 2007 Ağustos ayında başladığı çalışmaları tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin modern kent alanı içinde geleneksel mimarinin tanıtılması ve yaşatılması amacıyla sahip olunan tarihi ve kültürel mekanları koruyup, kültür turizmini geliştirebilmek için önemli adımlar atmakta olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bu çalışmalarımızdan biri olarak Eski Saray Caddesi'nde öncelikle GASKİ-TEDAŞ tüm alt yapı elemanları yer altına alınarak çalışmalarımıza başladık. dükkanlarda geleneksel dükkan geleneğine uygun olarak ahşap doğrama vitrin, metal kepenk sistemi, saçak, aydınlatma armatürleri, yol ve kaldırımların kesme bazalt taş döşenmesiyle tarihi doku yeniden canlandırılmıştır. Almacı Pazarı, Buğday Arasası ve Bakırcılar Çarşısı'na bağlanan Eski Saray Caddesi diğer cephe düzenlemeleriyle uyumlu ve bu çalışmaları tamamlar niteliktedir" denildi.

Açıklamada, eski kent dokusunda yer alan önemli noktalardaki çalışmaların bir kısmının tamamlandığı ve bir kısmında ise halen devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, tarih turizmi ile bölgeye olan ilginin artırılarak turizm potansiyelinin güçlenmesi, şehrin cazibe merkezi haline getirilerek, gelecek nesillere kültürel ve sosyal değerler emanet edilmiş ve hayat kazandırılmış olacağına dikkat çekildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 12:34:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
c.g. IP: 78.166.136.xxx Tarih : 29.02.2008 11:56:49

Kaldırımları da genişletirsiniz inşallah,yolları araçlarla paylaşmak zorunda kalmayız.Esnaf malını kaldırıma koyuyor vatandaşa yürüyecek yer kalmıyor.Bir metre bile genişliği yok zaten kaldırımların elmalı pazara inerken.